Sağlık 3 Haftalık Gebelikte Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur? Hamileliğin Üçüncü Haftası Neler Değişir?

3 Haftalık Gebelikte Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur? Hamileliğin Üçüncü Haftası Neler Değişir?

05.03.2021 - 16:20 | Son Güncellenme:

Kadınlar doğası gereği hamile kaldıklarında bebeklerin gelişimi hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bebeğin büyümesiyle birlikte her evrede farklı belirtiler görülür. 3 haftalık hamilelik döneminde nasıl bir değişiklik yaşanacağı anne adayları tarafından merak edilir. 3 haftalık gebelikte annede ne gibi değişikler olur? Hamileliğin üçüncü haftası neler değişir? Konularına ilişkin sizlere fayda sağlayacak bazı bilgiler derledik.

3 Haftalık Gebelikte Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur Hamileliğin Üçüncü Haftası Neler Değişir

Gebeliğin 3. haftasında bebek iğne ucu büyüklüğündedir. Hamilelik belirtileri genellikle 3. hafta ortaya çıkar.

Haberin Devamı

 

 3 Haftalık Gebelikte Annede Ne Gibi Değişiklikler Olur?

 

 Hamile olan kadınlar genellikle bazı belirtiler göstermesiyle durumun farkına varır. Belirtilerin görülmesiyle birlikte anne adayları test yaparak hamileliğini kesinleştirir. Hamileliğin 3. haftası genellikle bu belirtilerin başladığı dönemdir. Pek çok anne adayı 3 haftalık hamileyken anne olduğunu öğrenir. 3 haftalık hamile olan kadınlarda görülen bazı belirtiler vardır. Bu belirtiler şu şekilde sıralanabilir;

 

Mide bulantıları

 

Kusma

 

Aşerme

 

Kokulara hassasiyet

 

Tiksinme

 

Uyku hali

 

Baş dönmeleri

 

Halsizlik

 

Yorgunluk

 

Hamilelik belirtileri arasında bulunan bir diğer durum da adet döngüsüdür. 3 hafta evde yapılacak olan testlerle hamile olup olmadığı tespit edilir. Pozitif çıkan test sonucuyla hamile olduğu anlaşılır. Test yapmak için genellikle bu belirtilerin kişilerde görülmesi beklenir. Belirtiler kendini tekrarladıkça hamilelik düşüncesi kadınların aklına gelir. Özellikle adet gecikmeleri hamileliği işaret eden bir durumdur. Fakat her adet gecikmesi hamileliği işaret etmez. 

Haberin Devamı

 

 Hamileliğin Üçüncü Haftası Neler Değişir?

 

 Gebeliğin üçüncü haftasında anne adayları bazı belirtiler yaşamaya başlar. Özellikle mide bulantısı hafif olarak kendini gösterir. Karında herhangi bir büyüme olmaz. Fakat özellikle mide bulantıları ve kusmalar bu dönemde başlayabilir. Anne adayları bu durumla beraber adet döneminde de gecikmeler yaşayabilir. Tüm bu belirtiler birbirini takip ettiğinde hamilelik testi yapılır. 3 haftalık bebeğin ultrasonda görünmesi mümkün değildir. Fakat hamilelik testiyle hamile olup olmadığı kolayca öğrenilebilir.

 

 Hamileliğin 3. haftasında bebek henüz iğne ucu kadardır. Bebeğin gelişimi tamamen annenin beslenme durumuyla alakalıdır. Her ne kadar 3. hafta uzun görünse de, bebek iğne ucu boyutundadır. Bebeğin olduğu sadece annede görülen belirtilerle anlaşılır. Bu belirtilerle beraber anne adayları 3. hafta da hamilelik testi yaptırabilir.



Yazarlar