Yaşam 4 milyon lira 10 dakikada buhar oldu! Kurnazca yöntem: 'Evinize girebilir miyiz?'

4 milyon lira 10 dakikada buhar oldu! Kurnazca yöntem: 'Evinize girebilir miyiz?'

03.03.2024 - 06:58 | Son Güncellenme:

Her şey yolundaydı, keyifli bir akşam yemeği için karı-koca mutfağa girdiler. İşte ne olduysa o anda oldu, yaşananlar bilim kurgu senaryolarını aratmadı. Tüm bunlara şahit olan radyo programcısı genç kadının anlattıkları ise duyanları şaşkına çevirdi.

4 milyon lira 10 dakikada buhar oldu Kurnazca yöntem: Evinize girebilir miyiz

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - ABD'li radyo programcısı Kimberly Ann Komando ve eşi için sıradan, sakin bir akşamdı. Çift yoğun bir günün ardından mutfakta birlikte akşam yemeği hazırlamaya başlamıştı. Tüm bu huzurlu tablo akşam saat 18.45’te duydukları gürültüyle sona erdi. Gürültünün sebebini merak eden ve evin arka bahçesine çıkan çift, tepelerinde duran iki polis helikopterini gördüğünde neye uğradığını şaşırdı. Helikopterlerden tutulan göz alıcı ışıkla birlikte yükselen bir anons da duyuluyordu: "Polis. Tutuklusun. Orada kal, seni vurmayacağım." Bu sırada evin çevresinde bulunan SWAT timleri de eve girmeye başlamıştı. Her şey sona erdiğinde çiftin korkuyla karışık şaşkınlığı ikiye katlanacaktı.

4 milyon lira 10 dakikada buhar oldu Kurnazca yöntem: Evinize girebilir miyiz

Haberin Devamı

'HANIMEFENDİ, EVİNİZE GİREBİLİR MİYİZ?'

Polislerin evin içine girmeye başladığını gören Kimberly, tüm bu karmaşanın ortasında dışarıdaki polislerin de, "Evet, burada bir sinyal bozucu var" dediğini duydu. İstemsizce sesin geldiği tarafa yönelen Kimberly, “Burada neler oluyor?” diye sordu. Aldığı cevap, Kimberly’i şaşkına çevirdi.

Kapıda bulunan SWAT personellerinden birinin kendisine yöneldiğini belirten Kimberly, yaşananları, “Polis bana ‘Hanımefendi, Güney Amerikalı bir suç çetesi hırsızlık yapmak için evleri hedef alıyor. Kapınızda bulduğumuz sinyal bozucu, sıradaki evin size ait olabileceğini gösteriyor. Evinize girmemiz için izin veriyor musunuz?’ diye sordu. Ben de hiç düşünmeden 'Evet' dedim. Bunun ardından ‘Evinizde birini yakalarsak onu tutuklayabilmemiz için suçlamada bulunacak mısınız?’ diye sordular ve ben de bir kez daha hiç düşünmeden 'Elbette' şeklinde cevap verdim” sözleriyle anlattı.

4 milyon lira 10 dakikada buhar oldu Kurnazca yöntem: Evinize girebilir miyiz
Kimberly Ann Komando

Haberin Devamı

10 DAKİKADAN KISA SÜRDÜ

Polisin eve girmesine izin verdikten sonra kocasının evin aranması için polise eşlik ettiğini ifade eden Kimberly, “Ben de o sırada garaj kapısını açmaya gittim. Çetenin hedeflediği ilk ev bizimki gibi görünüyordu ama yaşananlara bakılırsa geldikleri sırada bizim evde olduğumuzu görünce hedef değiştirmişlerdi. Çünkü bizim evimizden sadece 4 bina uzakta bulunan başka bir ev bizimki kadar şanslı değildi” dedi.

Hırsızların aynı mahallede hedef aldığı evde yaşayanlar akşam yemeği yemek için saat 17.00’de evden ayrılmıştı. Ev sahibi dışarı çıktıktan 5 dakika sonra telefonuna evde bulunan güvenlik kameralarının devre dışı kaldığına yönelik bir bildirim gelmişti. Ancak ev sahibi anormal bir durum olmadığını, sadece internetin kesildiğini düşünüyordu. Bu düşünce pahalıya patlayacaktı. Eve giren hırsızlar 10 dakikadan kısa süre içinde 25 bin dolar (yaklaşık 783 bin lira) nakit ve 100 bin dolar (yaklaşık 3 milyon lira) tutarında ziynet eşyası çaldı.

4 milyon lira 10 dakikada buhar oldu Kurnazca yöntem: Evinize girebilir miyiz

SİNYALLERİ BOZARAK DEVRE DIŞI BIRAKIYORLAR

Polislerin kendisine anlattıklarını kendi radyo programında aktaran Kimberly, hırsızlık yapan çetenin hedefledikleri eve girmeden önce çevreye sinyal bozucu cihazlar yerleştirdiğini, bu sayede güvenlik kameralarını ve telefonları devre dışı bıraktığını söyledi. Evinde bulunan kameraların kablolu sisteme sahip olduğunu ifade eden Kimberly, hırsızların Wİ-Fİ sinyalini bozamadığını ve evin dolu olduğunu görünce başka bir eve gittiklerini düşündüğünü söyledi. Kimberly, “Evimizi inşa ederken bu şekilde olmasını istedik. Bu nedenle internet için kablo tesisatını ve her şeyi kurmak kolaydı. Aynı zamanda bir sinyal bozucuya karşı hassas olmayacaktı. Tabii ki inşaattan sonra kablolu sisteme geçiş yapabilirsiniz ancak bu biraz maliyetli” şeklinde konuştu.

"Bu sadece ABD'de Arizona eyalatine özgü bir sorun değil. Kaliforniya’da yaşayan bir arkadaşım da yakın bir zamanda benzer şekilde soyuldu. Polislere teşekkür ederim, o gece benim mahallemdeki üç çete üyesini tutukladılar. Tüm bunlar çok korkutucu. Telefonunuz çalışmıyor. Kameralarınız hiçbir şey kaydetmiyor. İşin iyi tarafı, çete silah taşımıyor. Yakalanmaları halinde Şili'ye iade edilmeden önce yaklaşık 6 ay hapiste kalacaklar." - Kimberly Ann Komando

Yazarlar