Sağlık 5 çayında ölçü kaçarsa!

5 çayında ölçü kaçarsa!

25.01.2010 - 09:52 | Son Güncellenme:

Sizde diyetsiz yapamayıp 5 çaylarında aşırıya kaçanlardan mısınız? Öyleyse bu yazı tam size göre!

5 çayında ölçü kaçarsa

SORU: 53 yaşındayım, dört yıl önce menozopa girdim ve hayli kilo aldım. Boyum 1.61 cm, kilom 78. Bütün gayretime rağmen uygun bir şekilde kilo veremiyorum. Akşam üzeri arkadaş toplantılarım oluyor, en çok o öğünde kek-börek vb tüketiyorum. Tansiyon, şeker, kalp gibi sağlık problemim yok. Bana uygun bir diyet yazar mısınız? N.Ö.

N.Ö. Hanım, sağlığınızla ilgili bilgilenme çabanızı tebrik ediyorum. Bütün gayretlerinize rağmen, uzun süre diyet yapamadığınızı yazmışsınız. Akşamüstü toplantılarında ölçüyü kaçırdığınızı düşünürseniz, akşam yemeğini çok hafif geçirerek denge kurabilirsiniz. Akşamüstü arkadaş toplantılarında yediğiniz günler için size bir kek tarifi veriyorum.


YAĞSIZ ELMALI KEK
1/2 çay bardağı esmer şeker (veya diyabetikler için tatlandırıcı) ve 1 yumurtayı iyice çırpın. 1/2 çay bardağı light süt, 1 çay bardağı kepekli un, 1/2 çay bardağı dövülmüş ceviz, yarım paket kabartma tozunu ekleyin. 1 elmayı küp küp doğradıktan sonra hamura ekleyip son kez karıştırın. 170 derece fırında, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

YULAFLI KURABİYE
1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1-2 çay bardağı un, 2 yumurta ve 1 çay bardağı light yoğurdu karıştırın. 1/2 paket kabartma tozu, 1.5 kase yulaf ezmesi, 1 kase yaban mersini, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru erik karışımını ekleyip yoğurun. Şekillendirdikten sonra 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.


SİZİN DİYET LİSTENİZ HANGİSİ?
Her pazar günü, sizlerle farklı konuda örnek bir diyet listesini paylaşıyorum. Siz de kendi hikayenizi yazıp bana gönderirseniz size uygun programı da bu sayfalardan okuyabilirsiniz.
Bu haftaki okurumuz 53 yaşındaki N.Ö. Hanım, menopozdan sonra aldığı kilolardan şikayetçi. Kilosunu kontrol etmek içini çaba sarf ettiğini, ama akşam üzeri arkadaşlarıyla bir araya geldiğinde ölçüyü kaçırdığını söylüyor. Ona, durumuna uygun bir diyet listesi ve iki tarif veriyorum.

5 çayında ölçü kaçarsa

5 çayında ölçü kaçarsa

Yazarlar