Yaşam 7 yaş büyük bir ikizini buldu, yıllar sonra öğrendikleriyle şoke oldu!

7 yaş büyük bir ikizini buldu, yıllar sonra öğrendikleriyle şoke oldu!

17.02.2024 - 06:46 | Son Güncellenme:

Karı-koca gördükleri tedavi sonrasında geriye kalan 6 embriyoyu dondurmaya karar verdi. Sonrasında da çocuğu olmayan bir çifte bağışta bulundu. Ailesiyle ilgili gerçeğin 26 yıl sonra peşine düşen genç kadın ise kendinden 7 yaş büyük bir ikizi olduğunu öğrendiğinde hayatının şokunu yaşadı.

7 yaş büyük bir ikizini buldu, yıllar sonra öğrendikleriyle şoke oldu

Derleyen: Gonca Kocabaş / Milliyet.com.tr - Donörlerin yaptığı bağışla dünyaya gelen pek çok farklı kişinin bilinmeyen akrabalarını aradığı program, İngiltere’de büyük ses getiriyor. Britanyalı Isabel Paterson da 30 yıl önce embriyo bağışında bulunan genetik ailesinin izini sürmeye karar verdikten sonra hayatıyla ve ailesiyle ilgili pek çok gerçekle yüzleşti. Peki bu süreç nasıl ilerledi, neler yaşandı?

Haberin Devamı

7 yaş büyük bir ikizini buldu, yıllar sonra öğrendikleriyle şoke oldu
Isabel'in anneleri Sarah ve Marie

EMBRİYOYU BAŞKA BİR AİLEYE BAĞIŞLADILAR

Isabel'in genetik ebeveynleri Marie Flatekval ve Colin Tortoise gördükleri tedavi sonrasında geride kalan 6 embriyoyu dondurmaya karar vermişlerdi. İngiltere'de 2005'ten önce bağışçıların isimleri gizli kalabiliyordu ancak o yıl yasada yapılan bir değişiklik, çocukların 18 yaşından itibaren biyolojik ebeveynlerini tanımlamalarına yardımcı olacak ayrıntılar için başvuruda bulunabileceği anlamına geliyor. Isabel de böylelikle, ailesini bulabilmek için yola koyuldu. İsabel'in genetik ailesi, tedavilerinin ardından çocuğu olmayan bir çifte embriyo bağışında bulunmuş ve Isabel dünyaya gelmişti.

Keşfe çıkan Isabel, sadece donörünün yerini tespit etmekle kalmadı, aynı zamanda kendisinden 7 yıl önce doğmuş olan Colin (33) adında bir 'genetik ikizi' ve üvey erkek kardeşi Omar'ın olduğunu da öğrendi. Kardeşler, farklı zamanlarda doğmuş olmalarına rağmen aynı embriyo grubundan oldukları için tıbbi olarak 'ikiz' olarak sınıflandırılıyor.

'HAYAL ETTİĞİMDEN DAHA İYİ'

Isabel, hissettiklerini, "Bu çok tuhaf bir duygu. Hayal ettiğimden daha iyi" şeklinde ifade ediyor. Yayınlanan programda ayrıca Isabel'in genetik olarak akrabası olmayan, ancak annesi Sarah ile birbirlerine sıkı sıkıya bağlı bir ailede büyüyen 31 yaşındaki erkek kardeşi Tom'dan da haber aldı. Çifte sperm ve yumurta bağışından doğan Tom, ekstra para kazanmak isteyen bir üniversite öğrencisi olan sperm donörünün izini sürmeyi başardı.

Haberin Devamı

7 yaş büyük bir ikizini buldu, yıllar sonra öğrendikleriyle şoke oldu
Isabel'in 7 yaş büyük ikiz kardeşi Colin

Isabel'in biyolojik babası Colin ne yazık ki 2001'de vefat etti. Ancak Isabel, kendisini tanıtan bir mektup gönderdikten sonra biyolojik annesi Marie'yi Norveç'te bulmayı başardı. Eğer annesi onu görmeyi kabul etmeseydi, bunu anlayışla karşılayacaktı, kendini buna hazırlamıştı. "Tanımak istememde yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum"diyen Isabel ve genetik annesi Marie'nin buluşması onlar için oldukça duygusal bir andı. Marie bir kızı olduğunu öğrendiğindeki hislerini şöyle açıkladı:

“Çocukları olmayan bir aileye bağış yapmaya karar vermiştik, sonrasında ise onları unuttuk. Bu çok büyük bir sürpriz. Isabel’in benim kızım olduğunu hissettim. Bize benziyordu. Daha önce kimsenin beni böylesine aradığını sanmıyorum. Bu muhteşem bir his. Sanki uzun süre önce kaybolan değerli bir mücevherin sana geri dönmesi gibi."

7 yaş büyük bir ikizini buldu, yıllar sonra öğrendikleriyle şoke oldu
Isabel'in genetik annesi

‘DÜŞÜNMEKTEN GÜNLERCE UYUYAMADIM’

Isabel, hem biyolojik hem de genetik annesiyle bir araya geldi. Her iki anne de birbirleriyle tanıştıklarına oldukça memnun oldular. Isabel’in embiyosu dondurulduğu yıldan 7 yıl önce dünyaya gelen ikiz erkek kardeş Colin de aile buluşmasına katılarak, yıllar sonra gördüğü kardeşi hakkında konuştu. Colin duygularını, "İkimiz de aynı gözlere sahibiz ve çarpıcı bir benzerlik taşıyoruz. Daha önce hiç bilmediğimiz genetik bir kardeşim olduğu için çok şaşkınım. Bunu öğrendikten sonra düşünmekten günlerce uyuyamadım" şeklinde ifade etti.

Yazarlar