Yaşam Acı Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Acılı Şalgam Zayıflamaya Yardımcı Olur Mu?

Acı Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? Acılı Şalgam Zayıflamaya Yardımcı Olur Mu?

08.12.2020 - 15:32 | Son Güncellenme:

Şalgam suyunun ana vatanı Adana olarak bilinmektedir. Şalgam suyunun acılı ve acısız çeşitleri mevcuttur. Başta Adana olmak üzere Mersin, Osmaniye ve tüm Güney illerinde oldukça fazla tercih edilip tüketilir. Acı Şalgam suyunun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Acılı Şalgam suyu zayıflamaya yardımcı olur mu? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Acı Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir Acılı Şalgam Zayıflamaya Yardımcı Olur Mu

Şalgam suyunun içeriğinde havuç, turp, bulgur ve şalgam bulunur. Acılı şalgam suyu yapıldığında ise süs biberi ilave edilir. Şalgam suyu kırmızı renkte bulanık görünümlü olup ekşimsi bir tada sahiptir. Şalgam suyu turpgiller ailesine ait olan şalgamdan yapılır. Şalgam suyunun acılığı genellikle süs biberi kullanılarak sağlanır. Şalgam suyunun sağladığı birçok fayda mevcuttur.

Acı Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Laktik asit içerir. Bu nedenle sindirimi kolaylaştırır.

Mide ve karaciğere iyi gelir.

Kalsiyum, potasyum ve demir içerir. Bu nedenle kemik ve dişleri kuvvetlendirir.

Afrodizyak etkisi vardır.

A, B, C vitamini içerir. Göz sağlığını korur.

Vücuttaki toksinleri atar.

Kolesterolden uzaklaştırır.

Stresi önler.

Zehirlenmelerin önüne geçer.

Probiyotik bir besindir.

Kanser hücrelerinin vücutta yayılmasını önler.

Kışın soğuk algınlığına karşı doğal bir antibiyotiktir.

Kilo almayan kişilerin acılı şalgam suyu içmeleri tavsiye edilir.

Kan şekerini dengeler.

Terden kaynaklanan kötü koku oluşumuna engel olur.

İdrar söktürücüdür.

Saç dökülmesine engel olur. Saç köklerini güçlendirir.

Acılı Şalgam Neye İyi Gelir?

Sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur. Romatizma, mafsal şişliklerine, böbrek taşının düşürülmesine, apse, dolama, kan çıbanı, donma gibi sorunlara iyi gelir. Bu gibi oluşan sorunlara tonik olarak uygulanır. Yaranın üstüne sürülür. Göğsü yumuşatır. Akciğer ve bronşları temizler, boğaz iltihabına iyi gelir. Kanın pıhtılaşmasını engeller. Bu durumda oluşacak felç gibi rahatsızlıkların oluşum oranını en aza indirir.

Organların düzenli çalışmasına iyi gelir. Diş eti problemlerinin giderilmesine iyi gelir. Ağız içerisinde oluşan iltihaplara iyi gelir. C vitamini eksikliği erken kırışıklığa sebep olur. Acılı şalgam suyunun içerisinde yüksek oranda C vitamini bulunması kırışıklığın giderilmesine yardımcı olur. Damar tıkanıklığını önler, kalp hastalıklarının oluşmasını engeller.

Acılı Şalgam Zayıflamaya Yardımcı Olur mu?

Düzenli olarak günde 1 bardak acılı şalgam tüketimi zayıflamaya yardımcı olur. Özellikle sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olduğu için zayıflama etkisi gösterir. Düşük kalorili olduğu için diyet programında yer verilebilir. Şalgamın 100 gramı 23 kaloriye eşittir. Göbek yağlarını eritmek yardımcı olduğu için vücudun şişmesini engeller. Özellikle aç karnına 1 bardak Şalgam içilmesi zayıflama konusunda oldukça fayda sağlar.

 

 

Yazarlar