Sağlık Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Adet Sancısına Benzeyen Karın Ağrısı Normal Mi?

Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Adet Sancısına Benzeyen Karın Ağrısı Normal Mi?

06.03.2021 - 17:15 | Son Güncellenme:

Karın ağrısı her insan görülen bir sağlık sorunudur. Karın ağrısı insanları bazen korkutabiliyor. Adet sancısına benzer olan karın ağrılarının nenden oluştuğu birçok insanın merak ettiği bir konu olabiliyor. Adet sancısı gibi karın ağrısı neden olur, nasıl geçer? Adet sancısına benzeyen karın ağrısı normal mi? Soruları için tüm detayları sizler için derledik.

Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Adet Sancısına Benzeyen Karın Ağrısı Normal Mi

Adet sancısına benzerlik gösteren karın ağrıları, bazı hastalıkların habercisi olabilir.

Adet Sancısı Gibi Karın Ağrısı Neden Olur? Nasıl Geçer?

Adet sancıları bilindiği üzere karnın alt bölgesinde oluşur. Özellikle adet döneminin başlamasına 2-3 gün kala kendini gösterir. Adet sancısına benzeyen ve alt karın bölgesinde oluşan bu karın ağrıları birçok nedenle oluşabilir. Bağırsağın tıkanıklığını ve hamilelik durumunu gösteren bir belirti olabilir. Kadınların üreme organlarında oluşan ağrılar nedeniyle de ortaya çıkabilir. Alt karın ağrılarına neden olabilecek bazı hastalıklar bulunuyor. Dış gebelik, yumurtalıklarda kist çıkması ve miyom gibi birçok durum alt karın bölgelerinin ağrımasına neden oluyor.

Adet sancısına benzerlik gösteren karın ağrıları için evlerde uygulanan bazı tedavi yöntemleri bulunuyor. Fakat sürekli olarak tekrarlayan bu ağrılar çok ciddi olabilir. Bu nedenle mutlaka uzman hekimlere muayene olmak gerekir. Hastalık bulunuyorsa tespit edilmemesi büyük sorunlara yol açabilir. Adet sancısına benzerlik gösteren alt karın ağrılarına iyi gelebilecek bazı durumlar şu şekildedir;

Haberin Devamı

● Sıcak su torbası koymak
● Egzersiz yapmak
● Stresten uzak durmak
● Beslenmeye dikkat etmek
● Sıcak bitki çayları içmek

Adet Sancısına Benzeyen Karın Ağrısı Normal mi?

Adet sancısına benzer bir ağrı yaşayan kişiler bazen tedirgin olabiliyor. Neden bu ağrıyı yaşadığını merak ederek, araştırma yapabiliyor. Yaşanacak bu ağrılar bazen normal karşılanabiliyor. Fakat uzun sürmesi ve şiddetini arttırması insanların zor bir süreç geçirmesine sebep olabiliyor. Bu gibi durumlarda acil bir şekilde doktora gidilmesi gerekiyor.

Doktorlar gerekli testleri yaparak herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını tespit edebilir. Büyük bir hastalık bulunuyorsa hızlı bir şekilde tedavi edilmelidir. Bu ağrıların uzun sürmesi doktorlar tarafından normal karşılanmıyor. Uzun süren ağrılar için doktorlar, kişilerin sağlık kuruluşlarına giderek gerekli muayene işlemlerini yaptırmasını öneriyor.

 

 

Yazarlar