Sağlık Ağız Acılığı Neden Olur? Ağızda Acılık Olmasının Sebepleri

Ağız Acılığı Neden Olur? Ağızda Acılık Olmasının Sebepleri

10.08.2021 - 23:15 | Son Güncellenme:

Ağız acılığı belli başlı sebeplerden dolayı ortaya çıkan rahatsızlıklardan biridir. Özellikle ağız bölgesinde istenmeyen birtakım tatlar bırakır. Peki, ağız acılığı neden olur? Ağızda acılık olmasının sebeplerini sizler için derledik.

Ağız Acılığı Neden Olur Ağızda Acılık Olmasının Sebepleri

Birtakım enfeksiyonlar ile beraber günlük yaşam içerisinde gerçekleştirilen alışkanlıklar nedeniyle, ağızda acılık hissi meydana gelmektedir. Bu durumu zaman içerisinde çok daha ciddi boyutlara ulaşabilir ve rahatsızlık verebilir.

Haberin Devamı

 Ağız Acılığı Neden Olur?

 En çok karşılaşılan enfeksiyon çeşitleri arasında viral enfeksiyon gelmektedir. Bu bağlamda enfeksiyon ağız acılığına sebep olabilmektedir. Aynı zamanda ağız mantarı da yine bu acıya neden olan problemler arasında yer alıyor. Tabii aşırı sigara kullanımı yine ağız acılığı getiren sebepler içerisinde yer almaktadır. Buna ek olarak yoğun alkol tüketimi, ağız acılığını tetikleyen en önemli hususlar içerisinde bulunuyor. O yüzden bu zararlı unsurlara dikkat etmek ve mümkün olduğu kadar düşürmek önemlidir. Mantar ve enfeksiyon gibi sorunlara karşı ise uzman bir doktora görünmek gerekir.

 Ağızda Acılık Olmasının Sebepleri

 Birtakım sebeplerden dolayı ortaya çıkan ağızda acılık hissi, zaman içerisinde daha rahatsız edici bir boyuta ulaşabilmektedir. Bunun hem hastalık hem de alışkanlık yüzünden birçok değişik sebebi olduğunu söylemek mümkün.

Haberin Devamı

 - Bazı viral enfeksiyon çeşitleri

 - Ağızda mantar durumu

 - Yoğun sigara kullanımı

 - Aşırı alkol tüketimi

 - Diş ve diş etlerinde meydana gelen problemler

 - Çinko eksikliği

 - Demir eksikliği

 - Kullanılan bazı ilaçların yan etkileri

 - Kişinin yaşadığı birtakım alerjiler

 Genel olarak bu sorunlardan bir tanesi ya da birden fazlası aynı zamanda ortaya çıkması ile beraber ağızda acılık sorununu meydana getirebilir. Böyle durumlara karşı mutlaka alışkanlıklardan uzak durmak, sağlıklı beslenmek ya da uzman bir doktora görünmek oldukça önemlidir.

Yazarlar