Genel Sağlık Ağrıdan kurtaran bir yöntem olarak masseter botoksun avantajları

Ağrıdan kurtaran bir yöntem olarak masseter botoksun avantajları

03.09.2022 - 15:02 | Son Güncellenme:

Güzellik alanında yaşlanma karşıtı bir yöntem olarak son yılların gözdesi haline gelen botoks estetik kaygının ötesinde de pek çok avantaj sağlıyor. Özellikle pandemi döneminde ve sonrasında ciddi bir artış yaşanan diş sıkma, diş gıcırdatma gibi sorunların yol açtığı problem üzerinde çok etkili olan masseter botoks hakkında bilgi veren Medikal Estetik Hekimi Dr. Özlem Mutlu Çetin, "Ağrılardan kurtararak hayat kalitesini yükseltiyor" diyor.

Ağrıdan kurtaran bir yöntem olarak masseter botoksun avantajları

Milliyet.com.tr / Pembenar Özel - Genellikle psikolojik kaynaklı olan ve toplumda "diş gıcırdatma", "diş sıkma" olarak tanımlanan bruksizm problemini önlemek için başvurulan en etkili yöntemlerden biri de masseter botoks. Merak edilen detayları Medikal Estetik Hekimi Dr. Özlem Mutlu Çetin anlattı. 

Haberin Devamı

Son dönemlerde epey popüler olan botoks uygulaması güzellik alanında olduğu kadar sağlık boyutunda da oldukça etkili. Masseter botoks da bunlardan biri. Öncelikle masseter botoks nedir?

Bildiğiniz gibi botoks uygulamaları uzun zamandır hayatımızda. Başarılı sonuçları ile özellikle yüz bölgesinde tüm dünyada çok sık uygulanan ve hasta memnuniyeti yüksek olan bir tedavi. Masseter botoksu da çene bölgesine uygulanıyor. İki nedenle masseter botoksu yapıyoruz. İlki, çene kası olan masseter, zamanla stres gibi nedenlerle çok sıkılmasına bağlı olarak kalınlaşabiliyor. Bu durum çene bölgesinde özellikle uyurken ya da gün içinde çenenin sıkılmasına neden olduğu için ağrıya neden oluyor. Ayrıca çene sıkılınca dişlerin kenetlenmesi ve buna bağlı olarak zamanla aşınması da söz konusu olabiliyor. İşte biz bu sorunları çözmek için masseter kasına botoks uyguluyoruz. Bu sayede kası rahatlatarak kişinin çenesini sıkmasına engel oluyoruz. Kişi çenesini sıkmadan daha kaliteli ve rahat uyuyor. Masseter botoksu ikincil olarak çene bölgesinde daha zarif ve uzun bir görünüm elde etmek için de uygulanıyor. Bu da ikincil kullanım alanı.

Haberin Devamı

Masseter botoks nasıl uygulanıyor?

Öncelikle hastanın şikayeti dinlenerek sorunu tespit ediyoruz. Kişinin yüz anatomisine uygun olarak farklı noktalara botoksu uyguluyoruz. Kısa süren, konforlu bir işlem. 

Masseter botoksun estetik kaygının ötesinde sağladığı avantajları açıklayabilir misiniz?

Çene ve diş sıkılmasının önüne geçerek eşsiz faydalar sağlıyor. Bu da çene ve boyun ağrısından kurtulmak anlamına geliyor. Yaşam kalitesini yükseltiyor.

Masseter botoks ne kadar zamanda etkisini göstermeye başlıyor ve bu etki ne kadar sürüyor?

Yaklaşık 1 hafta sonrasında masseter botoksu etkisini gösteriyor. Kişi yaklaşık 4-6 ay güvenle ve tedavinin sağladığı konforla tedaviden faydalanıyor.

Ağrıdan kurtaran bir yöntem olarak masseter botoksun avantajları

Yaptırmadan birkaç gün önce dikkat edilmesi gereken noktalar var mı?

Sigara ve alkol tüketimini önermiyoruz. Yine bitki çayı tüketimini de tavsiye etmiyoruz.

İşlem sırasında ya da sonra ağrı hissediliyor mu? Mesela hemen sonrasında rahatlıkla makyaj yapılabilir mi, güneşlenilebilir mi?

Haberin Devamı

İşlemin acı ya da ağrı oranı çok az. Hemen sonrasında rahatlıkla makyaj yapabilir ve koruyucu kullanarak güneşlenebilirsiniz.

Kimlere masseter botoks yapılabilir, kimlere yapılamaz?

Hamileler ile emziren annelere masseter botoksunu önermiyoruz. Yine farklı diş ve çene problemleri olan kişilere de diş doktorlarının görüşlerine göre uygulamayı yapıp yapmamaya karar veriyoruz. Bunun dışında çene sıkma sorunu olan herkese yapılabilir.

Masseter botoksun ilerleyen zamanlarda çene kaslarını zayıflatabileceğini söyleyenler de var. Bu doğru mu ya da doğrusu nedir?

Bu güçsüzlük anlamında ise kesinlikle doğru değil. Doğru olan masseter botoks yapılan kasların çok ölçülü biçimde incelmesini sağlayarak yüz formunda bir zariflik kazanılması yönünde.

Yazarlar