Editörün Seçtikleri AIDS'in ilk dizisi

AIDS'in ilk dizisi

06.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

AIDS'in ilk dizisi

AIDSin ilk dizisi

Sibel Can ve Hakan Ural İzmirli çiftin dramını oynayacak

SANATÇI Sibel Can ve eşi Hakan Ural, birlikte rol aldıkları "Kaldırım Çiçeği" dizisi iyi rating alınca, İzmirli AIDS'li çift CK ve EK'nın yaşamını konu alan yeni bir dizi kararı verdi.
İlk dizi filmin gördüğü ilgiden güç aldığını söyleyen Can, "Önüme getirilen bir çok projeden biri ilgimi çekti. Şimdi tüm gücümle AIDS'e yakalanmış evli bir çiftin dramını ekrana yansıtacak diziye hazırlanıyorum" dedi.
Pretty Woman'dan uyarlanan dizide olduğu gibi, bu dizinin de bir uyarlama olduğunu belirten Can, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Amerika'da böyle bir film çekilmiş ve büyük ilgi görmüş. Çağın vebası olarak bilinen bu hastalığa karşı halkımız yeterince bilinçli değil. Dizinin halkı bilinçlendireceğini düşünüyorum. Evli olmamız da dizinin etkisini arttıracak. İkimiz de tek eşlilikten yanayız."
Can ve Ural, senaryo yazım çalışması sürerken, İzmirli çiftle görüşerek role hazırlanacak.
Geçtiğimiz yıl yaşadıkları dram gazete sayfalarına yansıyan Ek (32), AIDS virüsünü karısı CK'ya (38) da bulaştırmış, bir tesadüf sonucu AIDS olduklarını öğrenen iki çocuklu çift, hastalıkla mücadele etmeye karar vererek, AIDS'lilerle Dayanışma Komisyonu kurmuştu.

Sibel - Hakan - Biz tek eşlilikten yanayız. Dizinin halkı bilinçlendiriceğini düşünüyoruz.
EK ve virüsü bulaştırdığı eşi CK. İki çoçuklu çift AIDS olduklarını bir tesadüf sonucu öğrenmiş.

Yazarlar