Yaşam ‘Aile içi tartışma’ diye polisleri geri gönderdi kayınvalidesini vurdu

‘Aile içi tartışma’ diye polisleri geri gönderdi kayınvalidesini vurdu

13.03.2010 - 00:48 | Son Güncellenme:

Adana’da 1.5 yaşındaki Ayşe Naz’ın kendisine gösterilmediğini öne süren Yasin İlbaş (30), tartıştığı eski kayınvalidesi Gülten Sansür’ü (43) öldürdü, eski eşi Cemile Seçil Sansür’ü (20) de yaraladı

‘Aile içi tartışma’ diye polisleri geri gönderdi kayınvalidesini vurdu

Gülten ve Cemile Seçil Sansür, devamlı tehdit aldıkları ve ölüm korkusuyla yaşadıkları gerekçesiyle daha önce savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.
Sansür, 3 yıl önce kaçtığı Yasin İlbaş’la evlendi. Genç kadın 8 ay evli kaldığı İlbaş’tan, 5 aylık hamile olmasına rağmen, kendisini devamlı dövdüğü gerekçesiyle boşandı. Annesinin evine yerleşen Sansür, eski eşinin kızını kaçırdığı iddiasıyla Aralık 2009’da savcılığa başvurdu. Eşinin kendilerini devamlı tehdit ettiğini öne süren Sansür, “Beni her gün dövüyordu. 5 aylık hamileyken ayrılmak zorunda kaldım. Doğum sonrası aylarca çocuğuma sahip çıkmadı. Bizi devamlı tehdit ediyorlar. Çok korkuyoruz” ifadesini kullandı.
Anne Sansür de “Bize 3 yıldır cehennem azabı yaşattılar. Kızım ayrıldıktan sonra evimizi taşladılar, kurşunladılar. Buradan Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a sesleniyorum. Bizi bu aileden kurtarın. Biz yardım istiyoruz. Devlet bize sahip çıksın. Hayatımızı zehir ettiler” dedi. Ardından kadın programlarına da çıkan genç kadın kızını geri aldı. İddiaya göre, kızının kendisine gösterilmediğini öne süren İlbaş önceki akşam eski kayınvalidesinin evinin önüne geldi. Bu sırada babası Ali ve kardeşi Cemil İlbaş’ın da yanında olduğu öne sürüldü. Gülten Sansür ve Cemile Seçil Sansür’le tartışan İlbaş, çevre sakinlerinin ihbarı üzerine gelen polislere, konunun aile kavgası olduğunu belirterek olay yerinden ayrıldı.

Şikâyetçi olmadılar
Anne ve kızının da şikâyetçi olmaması üzerine, polisler de sokaktan ayrıldı. Yaklaşık 30 dakika sonra yeniden evin önüne gelen İlbaş, küçük kızı, eski eşi ve eski kayınvalidesinin bulunduğu zemin kattaki odaya kurşun yağdırıp kaçtı. Gülten Sansür göğsünden, Cemile Sansür ise ayağından yaralandı. Saldırgan kaçarken, Gülten Sansür kurtarılamadı.

Yazarlar