Püf Noktası Airfryer’daki zorlu lekeleri söküp atıyor! Ovalama dahi gerektirmeyen yöntem

Airfryer’daki zorlu lekeleri söküp atıyor! Ovalama dahi gerektirmeyen yöntem

24.05.2024 - 15:47 | Son Güncellenme:

Airfryer'lar, mutfakta oldukça pratik ve kullanışlı küçük ev aletlerinden biri haline geldi. Fakat yoğun kullanım ve yağlı pişirme işlemleri sonucunda zamanla inatçı lekeler oluşabiliyor. Bu lekeler pişirme performansını düşürebiliyor. İşte airfryer’daki inatçı lekeleri söküp atan yöntem…

Airfryer’daki zorlu lekeleri söküp atıyor Ovalama dahi gerektirmeyen yöntem

Airfryer'lar, son yıllarda mutfaklarda sıkça yer alan ve pratikliği ile öne çıkan pişirme aletlerinden biri haline geldi. Fakat yoğun kullanım ve yağlı pişirme işlemleri sonucunda airfryer'larda zamanla zorlu lekeler oluşabiliyor. Bu lekeler, hem görüntü açısından rahatsız edici olabiliyor hem de pişirme performansını düşürebiliyor. Neyse ki, bu zorlu lekelerden kurtulmak için ovalamaya ve zahmetli temizlik yöntemlerine başvurmak zorunda değilsiniz. İşte airfryer’daki lekeleri söküp atan yöntem…

Haberin Devamı

AİRFRYER TEMİZLEME YÖNTEMİ

Airfryer'ı soğutun: Pişirme işlemi sona erdikten sonra airfryer'ınızın fişini çekin ve tamamen soğumasını bekleyin. Sıcakken temizlik işlemine başlamak tehlikeli olabilir.

Sepeti çıkarın: Soğuyan airfryer'ınızın sepetini dışarı çıkarın ve bir kenara ayırın.

Karbonat ve sirkeyi ekleyin: Airfryer'ın haznesine 4 yemek kaşığı karbonat dökün. Ardından, çeyrek su bardağı beyaz sirkeyi ve birkaç damla sıvı bulaşık deterjanını ekleyin.

Airfryer’daki zorlu lekeleri söküp atıyor Ovalama dahi gerektirmeyen yöntem

Sıcak suyu ilave edin: Tüm malzemelerin üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün.

Bekletin: Bu karışımı yaklaşık 10 dakika boyunca airfryer'ın haznesinde bekletin. Bu süre zarfında, karbonat ve sirkenin etkisiyle yemek kalıntıları ve yağlar çözülecektir.

Haberin Devamı

Kirli suyu dökün: 10 dakika bekleme süresinin ardından kirli suyu lavaboya dökün.

Bulaşık deterjanı ile temizleyin: Temiz bir bez veya süngeri bulaşık deterjanına batırın ve airfryer'ın haznesini iyice temizleyin.

Durulama ve kurulama: Airfryer'ın haznesini bol suyla durulayın ve temiz bir bezle kurulayın.

Sepeti temizleyin: Ayrılmış olan sepeti de bulaşık deterjanı ve su ile yıkayın ve kurulayın.

Yazarlar