Sağlık Alında Neden Büyük Sivilce Çıkar? Nasıl Geçer?

Alında Neden Büyük Sivilce Çıkar? Nasıl Geçer?

10.08.2021 - 23:22 | Son Güncellenme:

Yüzün çeşitli bölgelerinde çıkan sivilceler farklı nedenlerden kaynaklanmaktadır. Sivilce oluşumunda; hormonlar, çevresel faktörler, beslenme ve genetiğin rolü vardır. Bazı vakalarda aşırı yağlı cilt sebep olurken bazılarında yağ oranı ve şeker ayrıca kozmetik ürünler sivilceyi artırabilmektedir. Peki, alında neden büyük sivilce çıkar tüm detayları ile derledik.

Alında Neden Büyük Sivilce Çıkar Nasıl Geçer

Cildin orta tabakasında yer alan yağ salgılayan kanalların tıkanıp şişmesi ve bakteriler ile inflame olması sonucunda akne oluşmaktadır. Alında oluşan büyük sivilcelerin ise saç ürünleri, kozmetik ürünler ve beslenme gibi çeşitli sebepleri vardır.

Haberin Devamı

 Alında Neden Büyük Sivilce Çıkar?

 Eğer saç çizgisi bölgesinde sivilce çıkıyorsa bunun en belirgin nedeni kullanılan saç ürünleridir. Çoğunlukla kullanılan saç ürünleri yüzde hassasiyet yaratarak sivilce oluşumuna sebep olur. Saç şekillendirici, saç kremi ve şampuan gibi ürünlerin dikkatli kullanılması önemlidir.

 Alında çıkan büyük sivilceler fazla sebum ve yağlanma sorunundan kaynaklanıyor olabilir. Alın bölgesindeki sivilceler genellikle yağlı cilt tiplerinde görülmektedir. Bu sebeple cildi düzenli olarak temizlemek ve yağlı beslenmeyi bırakmak sivilcelerin azalmasında etkili olmaktadır.

 Alın Sivilceleri Nasıl Geçer?

 Kakül kesimi olan saçlar, alın bölgesinin temiz hava almasını engelleyerek sivilce oluşumuna sebep olabilir. Alnın uzun süre açık kalması ve hava alması cilt sağlığı açısından önem arz eder.

Haberin Devamı

 Alında oluşan büyük sivilceleri geçirmek için sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa cildin temizleme ürünleri ile yıkanması gerekir. Böylece cildin sebum dengesi düzenlenir ve yağlanma kontrol altına alınır. Temizlenen cilde nemlendirici uygulanarak cildin beslenmesi sağlanmalıdır. Özellikle yağlı cilt sahibi olanların düzenli olarak tonik kullanması, alın sivilcelerinin azalmasına ve gözeneklerinin sıkılaşmasına yardımcı olmaktadır.

 Cilt için kullanılan bu ürünlerin dışında saç bakım ürünlerinin de özenle seçilmesi gerekmektedir. Yeni bir saç ürünü alındığında bir hafta kadar alın üzerinde denenmeli ve sivilce oluşturuyor mu diye analiz edilmelidir.

 

 

Yazarlar