Sağlık Alkaloz Nedir, Neden Olur? Alkaloz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Alkaloz Nedir, Neden Olur? Alkaloz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

07.07.2022 - 16:16 | Son Güncellenme:

Alkaloz'un ne olduğu, neden olduğu herkes tarafından merak ediliyor. Özellikle internet üzerinden de alkaloz sıklıkla araştırılıyor. Alkaloz nedir ve neden olur?, Alkaloz belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? Merak edilen tüm detayları sizler için derledik.

Alkaloz Nedir, Neden Olur Alkaloz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır

Alkaloz, dokuda olan normal pH aralığının yüksek çıkmasına bağlı olan metabolik bir durumdur. Vücuttaki hidrojen yoğunluğu ve karbonat artar, karbonat yoğunluğunun artması ile de alkaloz meydana gelir.

Haberin Devamı

 Alkaloz Nedir, Neden Olur?

Metabolik alkaloz vücutta normalde olması gereken pH değerinin yüksek olması halinde belirir. Bu hidrojen iyonlarının yoğunluğu artınca, vücutta yükselen karbonat artışı doğrudan karbonat yoğunluğunu artırır ve Alkaloz durumu oluşur. Kan pH'ının 7.35 ile 7.45 arasında olması gerekir. Eğer pH 7.45'in üzerine çıkarsa vücutta Alkaloz ile karşılaşılması mümkündür.

 Alkaloz Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Alkaloz belirtileri arasında bulantı ve kusma gibi belirtiler yer alır. Alkaloz'un diğer yaygın belirtileri ise güçsüzlük, kas krampları, uyuşma, uykuya eğilim, bilinç bulanıklığı ve hipotansiyon gibi belirtilerdir. Yaygın olarak belirtilere sahip olan kişilerin test yaptırması gerekir. Alkaloz tedavisinde genellikle sıvı tedavisi kullanılır ve genelde sıvı tedavisi yeterli olur. Hastanın durumuna göre bu sıvı klorür ya da potasyum klorür olabilir.

Yazarlar