Evcil Hayvan Amerikan Hamam Böceği Nedir? Amerikan Hamam Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Amerikan Hamam Böceği Nedir? Amerikan Hamam Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

02.11.2021 - 15:21 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta karşılaşabileceğimiz birçok böcek türü vardır. Bunlardan birisi de hamam böcekleridir. Özellikle hamam böcekleri insanları çok rahatsız eden böceklerdir. Ayrıca hamam böceklerinin birçok türü bulunur. Bu türlerden biri de Amerikan hamam böcekleri olmaktadır. Bu bakımdan sizin için Amerikan hamam böceği nedir? Amerikan hamam böceği nerede ve ne kadar yaşar tüm detayları ile derledik.

Amerikan Hamam Böceği Nedir Amerikan Hamam Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar

Hamam böcekleri kutuplar ve 2.000 metre rakımı üstünde bulunan yerler dışından dünyanın her yerinde yaşayabilir. Hamam böcekleri 6 familyadan oluşan yaklaşık 4.500 türü vardır. Amerikan hamam böceği türü bu türlerden biridir.

Amerikan Hamam Böceği Nedir?

Amerikan hamam böceğinin bilimsel adı Periplaneta Americana'dır. Yaygın olarak görülen Alman hamam böceğinden sonra ikinci sırada yer alır. Ortalama olarak 4 cm büyüklüğünde olan Amerikan hamam böceği yaygın olarak görülen hamam böceklerinin en büyüğü olma özelliğine sahiptir.

Amerikan hamam böceklerinin kanatları vücutlarına göre daha uzundur. Çoğu hamam böceğinin olduğu gibi Amerikan hamam böcekleri de hepçil hayvanlardır.

Amerikan Hamam Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Amerikan hamam böceği, insanların yerleşim alanları içerisinde ve çevresinde rahatlıkla konuşlanabilmektedir. Bunların dışında yaşadıkları yerleri şu şekilde sıralama mümkündür:
- Buhar ısı tünellerinde,
- Büyük kurumsal binalar içerisinde,
- Apartman ve evlerde,
- Bodrum katlarında,
- Kanalizasyonlarda,
- Drenaj sistemlerinde,

Daha bunun gibi birçok yerde yuvalanma özelliğine sahiptirler. Ayrıca Amerikan hamam böcekleri yaklaşık olarak 600 gün yaşamaktadırlar.

 

Yazarlar