Sağlık Arı Sütünün Faydaları Nelerdir? Propolis Arı Sütü Nelere İyi Gelir?

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir? Propolis Arı Sütü Nelere İyi Gelir?

13.12.2020 - 05:53 | Son Güncellenme:

Kanser, çağımız en riskli hastalıklarından bir tanesi. Kansere karşı en önemli önlem yeme düzenini iyi oturtmak ve gerekli olan doğal takviyeleri almaktır. Arı sütü de bunlardan bir tanesidir. Peki Arı sütünün faydaları nelerdir? Propolis arı sütü nelere iyi gelir? Arı sütü nasıl tüketilmelidir? Arı sütü zararlı mıdır? İşte, tüm detaylar.

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir Propolis Arı Sütü Nelere İyi Gelir

Arı sütünün kovanlardan alınması oldukça zahmetli bir işlemdir. Bir kovandan aşiağı yukarı 20 - 25 gram arı sütü elde edilir. Arı sütü genç işçi arılar tarafından üretilen doğal bir besindir. Bir tahta kaşık yardımı ile kovanlardan hasadı yapılır.

Arı Sütünün Faydaları Nelerdir?

Arı sütünün pek çok faydası bulunmaktadır. Arı sütünün iştah üzerinde düzenleyici bir etkisi vardır. Arı sütünün çocuklar üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Çocukların anlama ve öğrenme kabiliyetlerinin üzerinde önemli bir etkisi vardır. Yoğun tempoda çalışanların bedensel ve zihinsel olarak rahatlamalarına da yardımcı olur. Arı sütünün kemiklerde de önemli bir etkisi bulunmaktadır. Kemiklerin üzerinde geliştirici ve güçlendirici bir etkisi vardır. Sinirsel hastalıkların üzerinde de gözlemlenen önemli bir etkisi bulunmaktadır. Rahatlatıcı ve gevşetici bir etkisi vardır. Ayrıca damarların gelişmesi ve kan akışını düzenler.

Propolis Arı Sütü Nelere İyi Gelir?

Arı sütü her şeyden önce kanserin bir numaralı düşmanıdır. Hücreleri güçlendirerek kanser hücrelerinin yetişmesini engeller. Bunun yanı sıra bronşit gibi pek çok akciğer hastalığına da iyi gelir. Bağışıklığı güçlendiren arı sütü, gribe karşı da etkili doğal ilaçların arasında gelmektedir. Kolesterol ve kan şekeri düşürme özelliği de bulunmaktadır. Ayrıca hücre yenileyici etkisi ile saç ve cilt bakımında da kullanılmaktadır. Mide hastalıklarının tedavisinde de arı sütü önemli bir rol üstlenmektedir.

Arı Sütü Nasıl Tüketilmelidir?

Arı sütünün en yaygın kullanım şekli bal ile karıştırılarak macun kıvamına getirilerek tüketilmesidir. Ayrıca arı sütü bazı içeceklerin -sıcak içecekler- içerisine de ilave edilerek kullanılabilir. Bunların yanı sıra arı sütü normal sütün içerisine tatbik edilerek de kullanılabilir. Özellikle normal sütün içerisine tatbik edilmesi, çocukların üstünde önemli bir etkisi olduğu gözlemlenmiştir. Tadı acı olduğu için çocukların tüketilmesinde ve arı sütünü sevmelerinde önemli bir etkendir. Arı sütünün tüketilmesi için genel olarak aç karnına kullanılması tavsiye edilmektedir.

Arı Sütü Zararlı mıdır?

Arılar doğan eczaneler olarak da bilinmektedir. Bu nedenle de arı ürünlerinin insanlara bir yan etkisi ve zararı görülmemiştir. Ancak özellikle diyabet hastalarının kontrollü bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.

 

Yazarlar