Bakan Türk'ün "Mafyaya özendiriyorlar" diye incelemeye aldırdığı iki dizinin yaratıcıları ateş püskürdü: Bakan dizilerle değil, çetelerle uğraşsın
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün mafyayı özendirmekle suçlayıp incelemeye aldırdığı 'Kurt Kapanı' ve 'Deli Yürek' dizileri, yeni bir tartışma çıkardı.
Bakan Türk'ün iki dizinin de hukuk düzenini bozucu mesajlar verdiği iddialarını eleştiren 'Kurt Kapanı' dizisinin yönetmeni İsmail Güneş, "Bu ülkede yolda yürürken hiç adam öldürülmüyor mu? Bize güllük gülistanlık bir ülke versinler, birbirinden güzel filmler, diziler çekelim" diye konuştu.
Aynı dizinin başrol oyuncusu şarkıcı Alişan da, görüşlerini şöyle özetledi:
"Biz Türkiye'nin gerçeklerini gündeme getiriyoruz. Önce adaletsizlikler ortadan kaldırılsın, sıra sonra dizilere gelir. Ayrıca insanlar bütün gerçekleri görmelidir, isteyen de istediği diziyi çekmekte özgürdür."
Cevap Sami Selçuk'tan
Kenan İmirzalıoğlu ve Zeynep Tokuş'un başrollerini oynadığı 'Deli Yürek' dizisinin yönetmeni Osman Sınav da, Yargıtay Başkanı Sami Selçuk'un "Dizilere kızmak yerine yargıyı etkin kılmak gerekir" sözleriyle Bakan Türk'e en güzel yanıtı verdiğini söyledi. Sınav, "Deli Yürek mafyaya karşı bir dizi.
Devlet önce aksayan yanlarını düzeltmelidir" diye konuştu.
Dizinin senaryo yazarı Ömer Lütfi Mete de, Türkiye'nin demokratikleşmesi için çalıştıklarını, hukuk yönetiminin başındakilerin ise tam tersi tutum içerisinde olduğunu iddia etti.
Mafya uzmanı ve 'Dünyamızı Saran Mafya', 'Mafya Üzerine Notlar', 'Baykuşlar Vadisi' adlı kitapların yazarı gazeteci Murat Çulcu da şunları söyledi:
"Bu tartışmanın saçmalık olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin çocukça yönetildiğini bir kez daha gördüm. Bu kadar ciddi sorun varken, dizilerle neden uğraşılıyor? Bu diziler zevkle izleniyor. Adalet Bakanı bu dizilere değil çetelere baksın."
Psikolojik görüş: Diziler yanlış yolda
Mafyayı konu alan dizilerin çocukları olumsuz etkileyip etkilemediği sorusuna da, Psikiyatrist Nihat Kaya şöyle cevap verdi:
"İnsanların büyük kısmında birilerini model alma durumu vardır. Bu tür dizilerde de, mafyaya karşı savaşan iyi insanların sorunlarını silahla ve güç ile değil sevgiyle, iyi çabalarla, barışla yani meşru araçlarla çözmesi gerektiğinin mesajları verilmeli. Diziler silahtan ve şiddet yoğunluğundan arındılmalıdır. Bence bu dizilerde her iki unsur da ön planda değil."