Sağlık Atrofi Nedir, Neden Olur? Atrofi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Atrofi Nedir, Neden Olur? Atrofi Tedavisi Nasıl Yapılır?

19.07.2022 - 18:01 | Son Güncellenme:

Dünya çapında bilinen Atrofi, en önemli rahatsızlıklar içerisinde yer alır. Özellikle birçok kişi bu sorun nedeniyle günlük hayatını önemli oranda sekteye uğratmaktadır. Peki, Atrofi nedir, neden olur? Atrofi tedavisi nasıl yapılır? Tüm detayları ile derledik.

Atrofi Nedir, Neden Olur Atrofi Tedavisi Nasıl Yapılır

Fiziksel olarak gerileme anlamına da gelen Atrofi, dünyanın birçok farklı yerinde görülen önemli hastalıklardan biridir. Özellikle kişinin vücudunda meydana gelen fiziksel gerileme ile beraber ciddi sorunlar ortaya çıkar. Bu sorunlar ise zaman içerisinde bireyin günlük hayatını devam ettirmesine önemli oranda engel olur.

Haberin Devamı

Atrofi Nedir?

Atrofi aynı zamanda körelme olarak bilinir. Normal büyüklükte olan bir organın zaman içerisinde küçülmesi olarak tanımlanabilir. Küçülen bir organ işlemini önemli oranda kaybeder. Bu durum özellikle fiziksel olarak vücudun birçok farklı bölgesi için geçerlidir. İşlevini kaybeden vücut bölümü ile birlikte kişi günlük hayatına devam ettirme konusunda önemli zorluklar yaşar. Bu sebepten dolayı en önemli hastalıklar içinde olduğunu söylemek mümkün.

Atrofi Neden Olur?

Atrofi hastalığının ortaya çıkmasında birçok farklı sebebin olduğunu söylemek gerekir. Özellikle vücudun farklı bölümlerindeki organların gelişimini engelleyen bu sebepler, günlük yaşamı ciddi oranda geriye götürür.

 - Organ gelişiminin önüne geçen mutasyon,

Haberin Devamı

- Beslenme bozukluğu,

- Kanlanma problemleri,

- Hormonal problemler,

- İlgili organ üzerinden innervasyonun bozukluğu ortaya çıkar.

Bu şekilde yukarıda olduğu gibi öne çıkan sebepler neticesinde organda ciddi anlamda küçülme meydana gelir. Bu da zaman içerisinde günlük hayatı önemli oranda etkileyerek yaşamın sekteye uğramasına sebep olur. Özellikle dokularda bir anda tahribat ile beraber bu sebepler ciddi yanında durumun daha büyük boyutlara ulaşmasına neden olabilir.

 Atrofi Tedavisi Nasıl Yapılır?

 En çok merak edilen konulardan biri de Atrofi hastalığının tedavisidir. Ne yazık ki şu an için bu ciddi hastalık konusunda spesifik bir tedavi yöntemi bulunmuyor. Genel çerçevede ise hem fiziksel hem de psikolojik açıdan kişinin kendisini sağlıklı tutması en önemli hususlar içerisinde yer alıyor. Aynı zamanda uzman doktor kontrolü altında verilen antidepresanlar ve  belli ilaçlar da ağrıların ve diğer unsurların yavaşlamasına olanak sağlıyor.

Özellikle uzun süreli fiziksel hareketsizlik bu hastalığın daha ciddi boyutlara çıkması neden olabilmektedir. Böyle durumlar için mutlaka doğru beslenme ve sağlıklı bir yaşam öne çıkmalıdır. Tabii uzman doktor kontrolünde yapılacak teşhis ve tetkik ile beraber, bazı tedavi yöntemleri ele alınabilir. 

 

Yazarlar