Yaşam ‘Babam bana karşı çok gaddardı’

‘Babam bana karşı çok gaddardı’

11.09.2008 - 02:07 | Son Güncellenme:

24 yıl hapsedildiği bodrum katında babasından 7 çocuk dünyaya getiren Elisabeth Fritzl’in ifadeleri basına yansıdı

‘Babam bana karşı çok gaddardı’

Babası tarafından 24 yıl boyunca evlerinin bodrumuna hapsedilerek babasından 7 çocuk doğuran Elisabeth Fritzl’in, geçirdiği korkunç seneler hakkındaki ifadeleri ilk kez açıklandı. Sun gazetesinin haberine göre, Elisabeth hâkime verdiği ifadede, babası Josef Fritzl’in “çok güçlü” olduğunu belirterek, “Bana karşı çok gaddardı” dedi.
Elisabeth, babasının hükmünde geçirdiği günleri, “Cinsel ilişkiye girmeyi reddettiğimde bunun acısını çocuklardan çıkaracağını biliyordum. Bize kötü davranacağını, bizi tekmeleyeceğini biliyorduk” sözleriyle anlattı.

‘Atmosfer değişirdi’

Babasının sürekli kendisini ve çocuklarını terk edeceği, kapıyı kilitleyip kendilerini çürümeye bırakacağı tehdidinde bulunduğunu anlatan Elisabeth, “Bize sık sık bu hücrede hiçbir şansımız olmadığını söylüyordu” diye konuştu.
Elisabeth, hücrede çocuklarına mümkün olduğu kadar normal hayat yaşatmaya çalıştığını, onlara şarkılar söylediğini, hikâyeler anlattığını, ancak babası hücreye girer girmez atmosferin birden değiştiğini anlattı. Elisabeth, “İçeri girdiğinde ortalığı sessizlik kaplardı. O hücreye geldiğinde biz artık sadece hayatta kalmaya bakardık. O çok güçlüydü” ifadesini kullandı.

Neler olmuştu?

Sapık baba Fritzl, kızını henüz 18 yaşındayken hücreye hapsederek ondan 7 çocuk sahibi olmuş, çocuklardan biri ise doğduktan sonra ölmüştü.
Fritzl, karısına “Elisabeth’in evden kaçtığı ve doğurduğu çocukları evlerinin kapısına bıraktığı” hikâyesini uydurarak, çocuklardan üçünü eve getirmişti. Korkunç olay, en büyük çocuk Kerstin’in (19) hastalanarak hastaneye kaldırılmasıyla ortaya çıkmıştı.

Yazarlar