Yaşam Babylon: 24 yaş dayatma

Babylon: 24 yaş dayatma

30.01.2011 - 01:52 | Son Güncellenme:

Alkollü firmaların sponsorluğunda yapılan konserlerde 24 yaş uygulamasına başlayan Babylon’dan gelen yeni açıklamada, “Uygulama Babylon’un tercihine bırakılmış bir karar değil, yönetmeliğin dayatması” dedi

Babylon: 24 yaş dayatma

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (TAPDK) hazırladığı yönetmelik gereği, alkollü firmaların sponsor olduğu konserlerinde 24 yaş uygulamasına başlayan Babylon’dan ikinci bir açıklama daha geldi. Açıklamada “Babylon etkinlik programı aylar öncesinden yapılan, geri dönüşü olmayan anlaşmalarla belirlenmektedir. Babylon’un sanatçı programı uluslararası kapsamdadır; bütçeleri ise bilet geliriyle karşılanamayacak kadar yüksek olduğundan; ancak ve ancak sponsor markaların desteğiyle gerçekleştirilebilmektedir” denildi.
Ayrıca 24 yaş uygulamasına başlamalarının yürürlükteki yeni yönetmeliği benimsedikleri anlamına da gelmediğini vurguladılar: “Bu uygulama Babylon’un tercihine bırakılmış bir karar değil, yönetmeliğin dayatmasıdır. Bu yönetmeliğin hepimizin hayatını nasıl şekillendirdiğini ve bizi ne kadar zor durumda bıraktığını kamuoyuna duyurmak istedik. Karanlıkta kalamazdık. Sektör dernekleri ve diğer iş ortaklarımızın yasal girişimlerini destekliyor ve olumlu sonuçlarını bekliyoruz. Bu tatsız durumun devam edip etmemesi; kamuoyunun ve farkındalığın oluşmasına, bu yönetmeliğe birey nezdinde de tepki verilmesine ve yasal girişimlerin sonuçlarına bağlıdır. Babylon olarak 11 senedir uzak diyarlarla köprüler kuran bir kültür kurumuyuz ve bunu da devam ettirmek bizim için büyük önem taşıyor.”

Yazarlar