Sağlık Bağırsak Yapışması Nedir, Neden Olur? Bağırsak Yapışıklığı Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

Bağırsak Yapışması Nedir, Neden Olur? Bağırsak Yapışıklığı Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?

22.03.2021 - 13:38 | Son Güncellenme:

Sindirim sistemi ile ilgili birçok hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklardan bir tanesi de bağırsak yapışmasıdır. Bağırsak yapışması toplumda birçok kişinin şikayetçi olduğu bir hastalıktır. Bundan dolayı bağırsak yapışması tedavisi mümkün olan önemli bir sindirim hastalığı olarak bilinir. Bağırsak yapışması özellikle sosyal medya platformlarından araştırılmaktadır. Peki bağırsak yapışması nedir? Bağırsak yapışması nedenleri nelerdir? Bağırsak yapışıklığının belirtileri nelerdir? İşte bağırsak yapışması ile ilgili tüm detaylar.

Bağırsak Yapışması Nedir, Neden Olur Bağırsak Yapışıklığı Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir

 Bağırsak yapışması düzenli olarak işlevini yerine getiren bağırsakların işlevini yerine getirememesi sonucunda ortaya çıkar. Bağırsak yapışması mutlaka tedavi edilmesi gereken önemli bir sindirim sistemi hastalığıdır. Tüm yaşlarda ortaya çıkabilen bir hastalık olarak bilinir. Özellikle bebeklerde bu durum daha fazla risk teşkil eder.

Haberin Devamı

 Bağırsak Yapışması Nedir?

 Bağırsakların iç içe geçmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Bu hastalıkta adeta bağırsaklar bir dürbün gibi iç içe geçmiştir. Bağırsak yapışması rahatsızlığının tam olarak nedeni de belli değildir. Özellikle kabızlık ya da ishal gibi hastalıkların uzun süre sürmesi sonucu ortaya çıkmaktadır.

 Bağırsak Yapışması Neden Olur?

 1) Kabızlık

 En sık karşılaşılan sindirim sistemi hastalıklarından olan kabızlık tuvalete çıkamama sorunudur. Kabızlık sonucunda kişide bağırsaklar işlevini yerine getiremez. Bunun sonucunda ise boşaltım sistemi yeterince iyi çalışmaz. Uzun süreli devam eden kabızlık probleminde bağırsak yapışması görülebilir.

 2) İshal

 İshal de yine sık karşılaşılan bir sindirim sistemi hastalığıdır. Uzun devam eden ishal sonucunda da bağırsak yapışması görülebilir.

Haberin Devamı

 Bağırsak Yapışıklığı Belirtileri Nelerdir?

 1) Karında Şişkinlik

 Bu hastalığın en önemli belirtileri arasında karında şişkinlik görülür. Karında ki şişkinlik önemli ölçüde artmıştır. Şişkinlik özellikle yemeklerden sonra iyice artar.

 2) Dışkıda Kan

 Dışkı esnasında bağırsak yapışması olduğundan dolayı kan görülebilir. Dışkıda kan önemli bir belirti olarak bilinir.

 Bağırsak Yapışıklığı Nasıl Tedavi Edilir?

 Genel cerrahi uzmanları tarafından bu hastalık tedavi edilir. Bunun için ilk olarak mide sondası hastanın midesine takılır. Mide sondası ile birlikte mide içerisinde yer alan sıvılar dışarı atılır. Damarlardan ise bir takım serumlar verilir. Bu şekilde sıvı eksikliği giderilir. Bağırsakların daha iyi çalışması amaçlanmış olur.

 

Yazarlar