Sağlık Bağırsakları Çalıştıran Şeyler Nelerdir? Bağırsakları Çalıştıran Besin Önerileri...

Bağırsakları Çalıştıran Şeyler Nelerdir? Bağırsakları Çalıştıran Besin Önerileri...

22.03.2021 - 16:36 | Son Güncellenme:

Bağırsaklar; insan vücudu adına en önemli organların içerisinde yer almaktadır. Sindirim sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını ve zararlı olan atıkların vücuttan atılması görevini bağırsaklar üstlenir. Bundan ötürü de bağırsakların düzgün ve doğru bir şekilde çalışması önemlidir. Peki, bağırsakları çalıştıran şeyler nelerdir? Bağırsakları çalıştıran besin önerileri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bağırsakları Çalıştıran Şeyler Nelerdir Bağırsakları Çalıştıran Besin Önerileri...

 Bağırsakların doğru ve düzenli bir şekilde çalışmamasıyla tuvalete çıkamama vaziyeti ya da çok çıkma vaziyeti, gaz, kabızlık, ishal, şişkinlik gibi pek çok sorunları da beraberinde getirmektedir. Her gün düzenli şekilde gıdalar yolu işe vücuda belli oranda lif alınması, bağırsakların düzenli bir şekilde çalışması adına yardımcı olmaktadır. Benzer biçimde bol su tüketmek de bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bağırsakların işlevini yerine getirebilmesi için düzenli şekilde beslenmek önemlidir.

Haberin Devamı

 Bağırsakları Çalıştıran Şeyler Nelerdir?

 Bağırsakların çalışmasına yardımcı olacak şeyler aşağıdaki gibi sıralanabilir;

 - Taze meyve türleri; bağırsakların çalışmasında olumlu etki sağlayarak sindirim sistemini düzenler. Çünkü taze meyve çeşitleri; lif açısından çok zengindirler. Her gün belli bir oranda taze meyve tüketilmesi bağırsaklar adına yararlı olacaktır.

 - Kuru meyve türleri; taze meyve türleri kadar bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Kuru meyvelerin de bağırsakları düzenlediği bilinir. Bilhassa kuru incir, kuru kayısı, kuru erik gibi meyvelerin her gün az oranda ara öğünlerde tüketilmesiyle hem sindirim sistemine destek olacak hem de açlık hissi bastırılacaktır.

 - Bakliyat türleri, yüksek miktarda lif içerirler. Bilhassa bağırsak hareketlerine yardımcı olan mercimek, fasulye ve bezelye gibi baklagiller sağlık açısından oldukça yararlıdır.

Haberin Devamı

 - Kepekli tahıl türleri, bağırsaklara oldukça iyi gelen besinlerdir. Kepekli tahıllardan yapılan bütün besinler; yüksek miktarda lif içerirler. Bu lifler bağırsakların doğru ve düzenli şekilde çalışmasına katkı sağlar.

 Bağırsakları Çalıştıran Besin Önerileri

 Bağırsakların çalışmasına yardımcı olacak besin önerileri arasında genel olarak; taze meyveler, kuru meyveler, kepekli tahıl türleri, bakliyat çeşitleri sıralanabilir. Bağırsakların çalışması adına; elma, brokoli, erik, kefir, yoğurt, limon, karpuz, biber, turşu, kivi gibi besinler tercih edilebilir. Bunun yanı sıra bol bol su tüketmek, bağırsak hareketlerinin düzenli bir şekilde çalışması için oldukça önemlidir.

Yazarlar