Yaşam Baloncuk Suyu Nasıl Yapılır? Evde Köpük Baloncuklar Nasıl Hazırlanır?

Baloncuk Suyu Nasıl Yapılır? Evde Köpük Baloncuklar Nasıl Hazırlanır?

26.05.2021 - 14:49 | Son Güncellenme:

Baloncuk yapan oyuncaklarla oynamak her yaştan insanın hoşuna gitmektedir. Baloncuk yapan oyuncakların içindeki karışım bittiğinde oyuncakta bir işe yaramamaktadır. Evde deterjan ve su ile yapılan karışım oyuncaktaki karışımın yerini tutmamaktadır. Evde baloncuk suyu nasıl yapılır? Baloncuk suyu yapmak için hangi malzemeler gerekir? Sizler için evde baloncuk suyu yapmanın detaylarını derledik.

Baloncuk Suyu Nasıl Yapılır Evde Köpük Baloncuklar Nasıl Hazırlanır

Evde baloncuk suyu yapmanın birkaç farklı yöntemi bulunmaktadır.

Baloncuk Suyu Malzemeleri

İlk tarif için gerekli malzemeler gliserinli deterjan, kolonya ve asetondur. İkinci tarif için su, deterjan ve gliserin yeterlidir. Üçüncü baloncuk suyu tarifi için su, deterjan ve mısır şurubu yeterlidir. Dördüncü baloncuk suyu tarifi için su, deterjan ve şeker yeterlidir.

Evde Baloncuk Suyu Nasıl Yapılır?

Baloncuk yapan oyuncaklardakine benzer bir baloncuk suyu hazırlamanın dört farklı yöntemi bulunmaktadır. Evde baloncuk suyu hazırla yöntemleri;

Haberin Devamı

Bir su bardağının yarısına kadar gliserinli deterjan koyulur daha sonra bardakta kalan boş yerin yarısı kadar kolonya eklenir. Bardağın üzerine en son 10-15 damla kadar aseton eklenir ve karışım iyice çalkanır. İyice çalkalanan karışım sizlere baloncuk suyunuzu vermiştir.

1 litre suya yarım bardaktan fazla olacak şekilde bulaşık deterjanı eklenir ve üzerine 1-2 yemek kaşığı gliserin dökülür. Hazırlanan karışım içine çalkalandıktan sonra hazır duruma gelir.

Bir bardak suya yarım bardaktan fazla deterjan ve 15 mililitre kadar mısır şurubu eklenir. Karışım iyice çalkalandıktan sonra baloncuk suyu hazır durumdadır.

Yarım litre suya yarım su bardağı deterjan eklenir. Su ve deterjanın üzerine bir tatlı kaşığı şeker koyularak iyice çalkalanır.

 

Yazarlar