PembeNar Başa Yapılan Hacamatın Faydaları Nelerdir? Kafa Hacamatı Saç Çıkartır Mı?

Başa Yapılan Hacamatın Faydaları Nelerdir? Kafa Hacamatı Saç Çıkartır Mı?

09.12.2020 - 12:14 | Son Güncellenme:

Hacamat kelimesi Arapça hıcâma ( tıbbi amaçla kan aldırma) kelimesinden gelmektedir. Günümüzde sık sık tedavi amaçlı olarak yapılan hacamat vücuttaki zarar veren fazla kanın alınması, çekilmesi anlamına gelmektedir. Başa Yapılan hacamatın faydaları nelerdir? Kafa hacamatı saç çıkartır mı? Sorularına ilişkin cevapları içeren bilgileri detayları ile ilgili derledik.

Başa Yapılan Hacamatın Faydaları Nelerdir Kafa Hacamatı Saç Çıkartır Mı

Hacamat yaptırmaya ihtîcam, bu işi meslek edinen kişiye haccâm, kullandığı fanus ve bardak gibi aletlere de mihcem (mihcem) denir. Bu yöntemle kan almak yahut vücudun istenen yerine kan toplamak için, küçük bir fanus ters tutularak içine süratle sokulup çıkarılan bir alev vasıtasıyla havası boşaltıldıktan sonra vücuda kapatılmakta, böylece kanın, üzerindeki hava basıncının azaldığı o kesime hücum etmesi sağlanmaktadır. Eğer amaç kanı toplamak değil kanı damarlardan almak ise fanus, o kesim bir bıçakla çizildikten sonra kapatılır ve bu durumda kan iç basıncın etkisiyle kolaylıkla dışarı çıkar, yani fanus tarafından emilmiş olur.

Genelde sırt bölgesine yaptırılan hacamat şikayet oluşan durumlarda baş ve diğer bölgelerde de yapılabilir. Buradaki en önemli konu hijyendir. He kişi için yaptırılan hacamat işleminde kullanılan aletler tek kullanımlık olmalı ve gerekli hijyen kurallarına uygun olarak hazırlanmalıdır. Kafa hacamatı mutlaka doktor kontrolünde yapılmalıdır. Başa yapılacak hacamatın uygulanacağı bölge çok önemlidir. Başa yapılan hacamatın belirlenen noktaların bir başka özelliği tüm zihinsel faaliyetleri olumlu etkileyen kavşak noktalarıdır. Genellikle hacamat aç karnına yaptırılır.

Başa Yapılan Hacamatın Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Kafa hacamatının en büyük faydası dikkat, hafıza ve konsantrasyon, unutkanlık gibi zihinsel faaliyetleri tedavi eder.

Görme, işitme, diş ve diş eti problemlerinde iyileşme sağlar.

Kafa hacamatı yaptıran kişiler, önceden bir şikayeti olmalarına rağmen rahatlama ve iyileşme hissettiklerini söylerler.

Kafa hacamatının diğer sağladığı faydalardan biri stres, anksiyete, psikolojik şikayetlerde çok belirgin iyileşmeler sağlar.

Sinirli, öfkeli ve öfke patlaması sağlayan kişilerde en etkili tedavi kafa hacamatıdır.

Yüksek tansiyon, migren, sinüzit, boyun ve baş ağrılarında kafa hacamatının faydaları oldukça fazladır

Kafa hacamatı görme keskinliğini artırır. Göze canlılık verir.

Kılcal damarlarda oluşan tıkanıkları açmada yarar sağlar.

Haberin Devamı

Hacamat yapılacak bölgedeki kan akımı canlanır. Böylelikle o bölgeye daha çok besin ve oksijen ulaşır.

Kafa Hacamatı Saç Çıkartır mı?

Hacamat tedavisi hasar görmüş saç köklerini yapılandırarak tekrar o bölgede saç çıkmasına yardımcı olur. Hacamatının yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi vardır. Yapılan araştırmalar ve uygulamalar sonucunda kafa bölgesinde yapılan hacamatın saç çıkmasına fayda sağlandığı gözlemlenmiştir.

 

 

Yazarlar