Bebek Bebeklerde Kulak Deldirme İçin İdeal Yaş Nedir?

Bebeklerde Kulak Deldirme İçin İdeal Yaş Nedir?

20.06.2021 - 04:40 | Son Güncellenme:

Pek çok kültürde farklı anlamlar ifade eden kulak deldirme veya küpe takma, Türkiye'de yaygın bir şekilde görülmekte olan bir uygulamadır. Günümüzde küpe, yalnızca süs amacı ile takılmakta olan bir aksesuardır. Kulak deldirme işlemi özellikle bebekler için yapıldığında büyük bir önem arz eder. Bebeklerde kulak deldirme işleminin nasıl gerçekleştiğini, kulak deldirme konusunda en ideal yaşın hangi yaş olduğunu sizin için derledik.

Bebeklerde Kulak Deldirme İçin İdeal Yaş Nedir


Kulak dedirme işlemi, cildin ve cildin altında yer alan yağ tabakasının veya kıkırdağın delinmesi ile birlikte takı veya iğne takılması aracılığı ile gerçekleştirilmiş olan vücut süsleme sanatına verilen isimdir. Kulak deldirme ile takılan aksesuarlar genel olarak kişisel nitelikteki bir kendini ifade etme yöntemi olarak kullanılır.

Bebeklerde Kulak Deldirme İşlemi Ne Zaman Olmalıdır?

Yeni doğan bebeklerde kulak memesi çok daha ince bir yapıya sahiptir. Bu nedenle yeni doğan bebeklerde kulak deldirme işlemi önerilmez. Dünya Sağlık Örgütü bilgileri kapsamında bebekler için kulak deldirme işleminin ideal olduğu zaman dilimi ikinci yaşın sonlarına doğru olmaktadır. Günümüzdeki teknolojiler ile bebekler acı çekmeden kulak deldirme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Bebeklerde Kulak Nasıl Delinir?

Bebeklerde kulak deldirme işlemi çok daha hijyenik bir yapıya sahip olması ve güvenli olması nedeniyle eczane veya estetik merkezleri içerisinde yapılmaktadır. Bu mekanların içerisinde bulunan delme aracı ile kulak kolay bir şekilde delinmektedir. Bebekler bu işlemde acı hissetmemektedir.

Kulak deldirme işleminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, kulağı delmek için kullanılacak olan iğnenin tek seferlik yapıda olan, herhangi birine kullanılmamış veya steril iğneler olması gerekir. Deldirme işleminin ardından da bebeğin enfeksiyondan korunabilmesini sağlamak için delinmiş olan bölgenin temiz tutulması gerekir. Steril olmayan iğneler ve alanlar çok sayıda riski beraberinde getirebilir.

Yazarlar