Estetiğin Pembe Hali

Yaşadığımız çağda güzellik hem kadın hem de erkekler için ön planda. Güzel görünmenin bu denli önemli olduğu günümüzde, estetik cerrahi de olcukça rövaçta. Ben gerekli durumlarda estetik dokunuşları onaylıyorum. Teknoloji ve tıp öylesine gelişti ki saatler içerisinde kendi bedeninizde kusurlu bulduğunuz nokta değişiyor ve olmak istediğiniz şekilde hayatınıza devam ediyorsunuz.

Benim de yıllardır kendimde değiştirmek istediğim diş ve diş etlerim için küçük çaplı bir araştırma yaptım. Hani bazı insanlar gülümsediği zaman dişleri inci gibi sıralı da olsa gözünüze bir şeyler çarpar. Bir şeyler eksik veya fazla olduğunu düşünürsünüz. Bunun sebebinin de ne olduğunu bir türlü anlayamazsınız. Gözünüzü rahatsız eder.

Haberin Devamı

Ben bunun sebebinin ne olduğunu ve çözümünü kendimden yola çıkarak buldum. Pembe estetik. Yani gözünüzü rahatsız eden konu aslında dişleriniz değil diş etleriniz. Ve müdahale diş etlerinize yapılıyor.

****

Asıl konu gülümsediğimiz zaman gözüken diş etlerimizin ne kadar görünür olduğu, diş eti hizalarının bir biriyle uyumu ve bir kaç paradoks daha. Ben de kendimdeki problemin çözümünü bu bahsettiğim pembe estetikte buldum. Konuyla ilgili yine kısa bir araştırma yaptığım esnada yollarım Doç Dr. Buket Han Hanım ile kesişti. Kendisi Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezun olduktan sonra diş eti hastalıkları ve tedavisi üzerine doktora yapmış.Diş eti hastalıkları, implant cerrahisi, ön bölge estetik alan implant uygulamaları, ve beni en çok ilgilendiren pembe estetik ve gülüş dizaynı doktorumun uzmanlık alanlarındandı.

****

İşlem gayet pratik ve kolaydı. Uzman bir isimle çalışmış olamamın da etkisiyle işlem sonrasında bir ağrı sızı hissetmedim. Yapılan işlemi merak edenler için özetlemem gerekirse diş etlerinin cerrahi bir müdahale ile kısaltılması. Fakat tedavi bütün bir gülüş hattı için gerekliyse bütün diş etleri düzenlenir. Sadece bir kaç diş eti hizasında sıkıntı varsa da problemli dişlerin diş eti düzeltiliyor. Ve gülüşünüz de dolu dolu oluyor.