Sağlık Bel Ağrısı Çeşitleri Nelerdir? Şiddetli Bel Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Bel Ağrısı Çeşitleri Nelerdir? Şiddetli Bel Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

31.03.2021 - 17:05 | Son Güncellenme:

Bel ağrısı yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bir durumdur. Bel ağrısı çok çeşitli etmenlere bağlı olarak değişmektedir. Bel ağrısı çeşitleri de yer almaktadır. Bel ağrısı kimi zaman şiddetli kimi zaman ise daha hafif olmaktadır. Bel ağrısını geçirmek için bir takım tedavi yöntemleri vardır. Bel ağrısı yaşayan kişiler internetten bel ağrısı çeşitlerini araştırmaktadırlar. Peki bel ağrısı çeşitleri nelerdir? Şiddetli bel ağrısı neden olur? Bel ağrısı nasıl geçer? İşte bel ağrısı ile ilgili bilinmesi gereken tüm detaylar.

Bel Ağrısı Çeşitleri Nelerdir Şiddetli Bel Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer

 Bel ağrısı fıtık ile birlikte ortaya çıkabilmektedir. Bel ağrısının nedeni doktorlar tarafından araştırılan bir durumdur. Bundan dolayı bel ağrısı şikayeti yaşayanlar mutlaka beyin cerrahine randevu alarak görünmesi gerekmektedir

Haberin Devamı

 Bel Ağrısı Çeşitleri Nelerdir?

 Bel ağrısı iki çeşit olarak bilinmektedir. Bunlar akut ve kronik bel ağrısı olarak bilinir.

 1) Akut Bel Ağrısı

 1.5 aydan beridir var olan bel ağrılarına akut bel ağrısı denilmektedir. Belirli bir aktiviteden sonra ortaya çıkabilir. Akut bel ağrısı yapmış olduğu ani hareketleri ile birlikte ortaya çıkabilir. Yaşam boyunca akut bel ağrısı en az bir kere yaşanabilir. Akut bel ağrısı genellikle geçici olan bel ağrılarıdır.

 2) Kronik Bel Ağrısı

 Kronik bel ağrısı yaşam boyunca devam eden bir ağrıdır. 3 aydan daha fazla ortaya çıkan kronik bel ağrısı fıtık ile birlikte ortaya çıkabilmektedir. Kronik bel ağrısı çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilmektedir. Genellikle tedavisi hastalığın seyrini hafifletmeye yöneliktir. Yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren bir bel ağrısıdır.

Haberin Devamı

 Şiddetli Bel Ağrısı Neden Olur?

 Bel Fıtığı: Bel fıtığı bel ağrısının asıl sebeplerindendir. Bel fıtığı tedavi edilmediği sürece ağrı yapmaya devam eder.

 Yük Kaldırma: Ani bir şekilde hazırlıksız yük kaldırma sonucu ya da yükü direkt olarak belden kaldırma durumlarında şiddetli bel ağrısı ortaya çıkabilir.

 Şiddetli Bel Ağrısı Nasıl Geçer?

 Öncelikle şiddetli bel ağrısına neden olan faktörler doktorlar tarafından belirlenir. Bunun sonucunda da şiddetli bel ağrısına neden olan faktörlere yönelik tedavi yapılır. Eğer bel fıtığı nedeni ile ağrı söz konusu ise bel fıtığı ameliyatı ile ağrıdan kurtulur.

Yazarlar