Sağlık Bel Çekme Nedir, Nasıl Yapılır? Bel Çektirmek Zararlı Mıdır?

Bel Çekme Nedir, Nasıl Yapılır? Bel Çektirmek Zararlı Mıdır?

09.03.2021 - 12:44 | Son Güncellenme:

Bel çekme, çok eski zamanlardan beri bel ağrısını geçirmek için kullanılan en etkili yöntemler arasında yer alır. Bu eski yöntemin daha profesyonel bir şekilde yapılabilmesi için son on yıl içinde bilgisayarlı bel çekme aletleri de tasarlanmıştır. Bu cihazlar el ile bel çekme tedavisine göre fıtıklarda daha etkili sonuçlar veriyor. Bel çekme nedir, nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Bel Çekme Nedir, Nasıl Yapılır Bel Çektirmek Zararlı Mıdır

 Bel çekme, çok eski dönemlerden beri bel ağrısı için kullanılan en etkili tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Fakat bu işlem çizimlere uygun olarak yapılmalı ve asla bilinçsiz kişiler tarafından yapılmamalıdır. Bu ilkel yöntem, tıbbın ve teknolojinin gelişmesi ile günümüzde gelişmiş cihazlar ile de yapılıyor.

Haberin Devamı

 Bel Çekme Nasıl Yapılır?

 Bel çekme işlemi, profesyonel kişiler tarafından yapılmalıdır. Bel çekme işlemi tıbbi çizimlere uygun bir şekilde yapılmazsa çok ciddi sonuçlar doğurabilir. Hatta kalıcı sakatlanmalara bile neden olabilir. Bu nedenle deneyimsiz ve bu konuda bilgisi olmayan kişilerin bel çekmemesi gerekir.

 Bel çekme işlemi, günümüzde gelişmiş cihazlar ile yapılıyor. Bu cihazlar, hastanelerde bel ve boyun fıtığının tedavisi için de kullanılıyor. Gelişmiş bu cihazlar sayesinde bel fıtığı tedavisi için ameliyat gereksinimi de önemli oranda en aza iniyor.

 Bel Çektirmek Zararlı mıdır?

 Bel fıtığı tedavisi için hastalığın ciddiyetine göre çeşitli yöntemler kullanılıyor. Ama halk arasında en yaygın olarak bilinen genellikle de yanlış yöntemlerle uygulanan bilimsellikten uzak şekilde gerçekleştirilen hastalarda kalıcı hasarlara ve sakatlanmalara yol açabilen bel çekme yöntemi çok tehlikelidir. Bu yöntem, doğru tedavi yöntemi ile iyileşebilecek hastaların tedavisinde gecikmelerin yaşanmasına ve tedavinin zorlaşmasına da neden olabiliyor.

Haberin Devamı

 Bel fıtığı hastalığı bel çekme yöntemi ile gerilemez. Halk arasında doğru bilinen yanlışlar arasında yer alan bu düşünce tamamen yanlıştır. Bel çektirmek, sadece faset eklemlerde bulunan (omurların arka uzantılarında bulunan eklemler) kaymalarda fayda sağlar. Çünkü bu yöntem, ileri derecede bel fıtığı olan kişilere uygulandığı zaman fıtığın yırtılarak kopmasına neden olabilir. Bu da hastanın felç geçirmesine neden olabilir. Bu nedenle bel çekme konusunda çok dikkatli davranmak gerekir.

 

Yazarlar