Sağlık Bel Fıtığı Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur?

Bel Fıtığı Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur?

06.07.2022 - 15:06 | Son Güncellenme:

Bel fıtığı ağrısı belde bulunan sinirlerin sıkışması ile oluşan bir ağrı olarak bilinmektedir. Bel ağrısı ağır kaldıran veya yanlış hareket etme nedeniyle sık sık karşılaşılan bir rahatsızlıktır. Bel ağrısı rahatsızlıklar ve bel fıtığı ağrıları belirtileri hemen ortaya çıkabilen ve birçok insanda aynı şekilde kendini gösteren ağrılardır. Bel fıtığı ağrısı nasıl olur ve nerelere vurur hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Bel Fıtığı Ağrısı Nasıl Olur Ve Nerelere Vurur

Bel fıtığı ağrısını azaltmak için neler yapılması gerektiğini öğrenerek ağrıyı hafifletmek mümkündür.

Haberin Devamı

Bel fıtığı ağrılarında kişiler çoğunlukla ağrılar hafife alarak yaşamlarını devam ettirmektedirler. İleri seviyeye geldiğinde tedavi ihtiyacı ağrının artmasıyla daha da çok ortaya çıkmaktadır.

Bel Fıtığı Ağrısı Nasıl Olur ve Nerelere Vurur? 

Bel fıtığı halk arasında sıklıkla görülen sebepleri arasında yaşlanma veya zorlama ile ani yanlış hareket etmekten kaynaklanan bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Bel bölgesinde bulunan omurların arasındaki diskin yırtılması ile sinirleri sıkıştırma sonucunda ortaya çıkmaktadır. 

Bel fıtığı oluşmasının nedenleri arasında ağır kaldırmak ve uzun süre ağır kaldırmaya maruz kalmak da ağrıların ortaya çıkmasına omurların zarara görmesine yırtılmasına neden olduğu gibi ilk başlarda hissedilmeyen bağ dokusunun yırtılması ve kıkırdak dokunun zarar görmesi meydana gelmektedir. Bel bölgesinde oluşan fıtıklaşma ise omurların sinirleri ezmesi ve zamanla bası yapmasından da kaynaklanmaktadır. 

Haberin Devamı

 ​Bel fıtığının belirtileri arasında bel, bacak ağrısı, ayaklarda uyuşma, yürümede zorluk gibi belirtiler görülmektedir. Bel fıtığı ağrısında bel ağrılarından farklı olarak hareket kısıtlanması ve şiddetli ağrı da gözükebilmektedir. Bel bölgesinde ilk başta ağrı gözükürken zaman içinde bacağa da sıçrayan bir ağrıya rastlanmaktadır. 

Hastalığın oluşu ve süreci kişiye göre farklılıklar göstermesinin yanında ilk başlarda bel ağrısı ile başlayarak zamanla bacaklarda ağrı oluşabilmektedir. 

Bel Fıtığı Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilmelidir? 

Bel fıtığı ağrısı gibi rahatsızlıklarda ortopedi ve travmatoloji bölümüne başvurmak gerekmektedir. İlk incelemelerin ardından hastanın öyküsüne bakıldıktan sonra gerekli tetkikler ve araştırmalar yapılarak röntgen ve taramalar alındıktan sonra hastalığın teşhisi yapılarak tedavisi için uygun görülen yöntemler hastaya verilmektedir. 

Yazarlar