Sağlık Belde Sinir Sıkışması Neden Olur? Belde Sinir Sıkışmasının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

Belde Sinir Sıkışması Neden Olur? Belde Sinir Sıkışmasının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır?

25.03.2021 - 14:16 | Son Güncellenme:

Bel bölgesinde oluşan bazı ağrılar ciddi hastalıkların habercisi olabiliyor. Bazı kişiler bel sinir sıkışması yaşayarak şiddeti ağrılar yaşayabiliyor. Belde sinir sıkışmasının neden olduğu birçok kişinin merak ettiği bir konudur. Belde sinir sıkışması neden olur? Belde sinir sıkışmasının belirtileri nelerdir, tedavisi nasıl yapılır? Soruları için sizlere bazı bilgiler derledik.

Belde Sinir Sıkışması Neden Olur Belde Sinir Sıkışmasının Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Nasıl Yapılır


Belde sinir sıkışması, bel fıtığı ve bel kayması gibi hastalıklardan dolayı meydana gelir.

Belde Sinir Sıkışması Neden Olur?

Belde sinir sıkışması her bireyde görülebilecek bir rahatsızlıktır. Özellikle genç ve orta yaşlı kişilerde disk hastalıkları oluşabilir. Bu disk hastalıkları beraberinde kireçlenmeye de neden olur. Bel kayma durumları kadınlarda her yaşta görülebiliyor. Bel bölgesindeki sinirlerin sıkışmasına neden olan bazı durumlar vardır.

Özellikle ağır iş yapmak, ağır kaldırma, ters vücut hareketler veya genetik faktörler gibi birçok durumdan dolayı bel sinir sıkışması oluşabiliyor. Geçmişte yaşanan bazı cerrahi operasyonlardan dolayı da sinir sıkışması meydana gelebiliyor. Belde sinir sıkışması yaşayan kişiler bu konuda birçok araştırma yapabiliyor. Herkesin merak ettiği belde sinir sıkışmasına neden olan hastalıklar şu şekildedir;

Haberin Devamı

Bel fıtığı

Belin kireçlenmesi

Kanal darlığı

Belin kayması

Bu hastalıklar oluştuğunda belirti olarak belde sinir sıkışması görülür. Bu sorunlar genellikle büyük ağrılarla kendini belli eder. Uzun süre geçmeyen bel ağrıları sonucu mutlaka uzman doktorlara muayene olmak gerekir. Aksi taktirde daha büyük sorunlar oluşarak kalıcı hasarlar meydana gelebilir.

Belde Sinir Sıkışmasının Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Sinir sıkışmasının neden olduğu birçok kişinin merak ettiği durumlardan biridir. Aynı zamanda bel sinir sıkışmasının nasıl tedavi edileceği de pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Bu hastalıkları yaşayan kişilerde uygulanabilecek tedaviler zor olabiliyor. Her ne kadar başarılı bir tedavi süreci geçse de, tekrar nüksetme oranı çok yüksektir. Belde sinir sıkışması yaşayanlar şu durumlara çok dikkat etmelidir;

Haberin Devamı

Beli dinlendirmeye

Ağır kaldırmamak

Bel kaslarını zorlamak

Bel sinir sıkışması yaşayan kişilere bazı durumlarda fizik tedavi uygulanabiliyor. Omurgalardaki akslarda bozulma olduğu durumlarda bazı aparatlar verilerek bu durum desteklenebilir. Hastalığın çok ilerlemesi durumunda cerrahi operasyonlar doktorlar tarafından uygun görülebilir.

 

 

Yazarlar