24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

2. Meşrutiyetin ilanıyla Türk Basınında sansürün kaldırılması “24 Temmuz 1908” tarihinde Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. 25 Temmuz 1908 de ilk sansürsüz gazete yayınlanmıştır. Basın; demokrasinin hukukun, toplumsal refahın arttırılarak, birlikteliği güçlendirmesiyle, birleştirici, geliştirici, çözüm bulucu sonuçlara yol açmasıyla toplumsal ve evrensel iletişim aracıdır.

Bunun yanı sıra Toplumsal kültüre saygılı, uluslararası evrensellikle, mesleki ve etik bilinciyle, tarafsız olarak görevini yapan basın ve yayın kuruluşları ve çalışanlarıyla demokratik toplum düzeninin korunmasıyla, geliştirilmesinin güvencesidir. Sansürün kaldırılmasının 110. Yıldönümünde yazılı, görsel, işitsel yayın kuruluşlarında görev alan, tarafsızlık ilkesiyle ülkesine ve uluslararası evrensellik ilkesiyle üreten tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlarım.

Haberin Devamı

Değişim ve Dönüşümle İnovasyon yaratarak ilerleyen Türkiyemizin 2023 ve 2050 yıllarına hazırlanan geleceğinde;

"Endüstri 4.0 Ekosistemi"nden "Toplum 5.0 (Süper Akıllı Toplum)", "Toplumsal Dönüşümün Yol Haritası"yla;

Geleceğin İş Hayatı, Dijital Teknolojiler ve Yapay Zeka,

Endüstri 4.0, Sanayii Devrimi,

İletişimde Sadelik, Yönetimin Yalın Hali

Bilim ve Toplum Çalışmalarıtyla İnovasyonla,

“Düşünen ve Aklını Kullanan İnsanlar Topluluğu”

İş hayatında mutlu olma hali, ruhun ergonomisi için mutluluk hali,

Geleceği planlarken fütürist bakış açısı,

Kariyer planlamada algı yönetimi ve uz görünün önemi,

Dönüşüm ve İnovasyon,

Değişimde Koçluk,

Değişim Süreç Kontrolü vb gibi çağımızın hızlı değişen dünyasında tarafsızlıkla bilişim teknolojileriyle, tüm üreten ve paylaşan Gazete ve Basın Yazar ve mensuplarının sorumluluğu Toplumsal Kalite ve Refah seviyesinin arttırılmasını sağlamaktadır.