Sağlık Beyaz Lahana Diyeti Nasıl Yapılır? Lahana Diyeti Tarifi Listesi

Beyaz Lahana Diyeti Nasıl Yapılır? Lahana Diyeti Tarifi Listesi

19.03.2021 - 15:10 | Son Güncellenme:

Günümüzde her kadın sağlıklı ve fit bir görünüme sahip olmak ister. Bu nedenle fazla kilolardan kurtulmak da çok önem taşır. Kilo fazlalıları çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu fazla kilolardan kurtulmak için doğru diyet yöntemleri uygulanabilir. Beyaz lahana diyeti nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Beyaz Lahana Diyeti Nasıl Yapılır Lahana Diyeti Tarifi Listesi

Beyaz lahana diyeti uygulandığı takdirde çok kısa bir sürede yağ yakımı gerçekleşir. Vitamin deposu olan beyaz lahana yüksek oranda potasyum içerdiği için bağışıklık sistemini de korumaktadır. Beyaz lahana diyeti dikkatli bir şekilde uygulanmalıdır.

Haberin Devamı

 Beyaz Lahana Diyeti Nasıl Yapılır?

 Kış sebzesi olan beyaz lahana yüksek oranda magnezyum mineralleri ve potasyum içermektedir. Sağlıklı besinlerden olan beyaz lahana önemli bir yağ yakıcı olarak öne çıkmaktadır. Her gün belli bir miktarda tüketilen beyaz lahana çorbası sayesinde hızlı kilo verilir. Diyet programını doğru bir şekilde uygulamak için uygun besinler de tüketilmelidir. Lahana çorbası diyetinin ilk gününde lahana çorbası ile birlikte yalnızca meyve tüketilir. Diyetin ikinci gününde ise lahana çorbası ile birlikte çiğ sebze de yenilir. Bu diyet ile birlikte tüketilecek her gıda doğru bir şekilde seçilmelidir. Ayrıca patates dışında lif oranı yüksek sebzeler tüketilebilir. 

 Lahana Diyeti Tarifi Listesi

Haberin Devamı

 - 1. GÜN: Lahana çorbası ve meyve tüketilmesi gerekir. Gün boyu acıkma hissi yaşandığında lahana çorbası içilir. Muz hariç her türlü meyve tüketilebilir. 

 - 2. GÜN: Tüm gün boyunca taze ve çiğ sebze tüketilebilir. Bu sebzeler arasında bezelye, kuru fasulye ve mısır tüketilmemelidir. Gün boyu lahana çorbası içilir. 

 - 3. GÜN: Gün boyu lahana çorbası tüketilir. Ayrıca patates dışında istenildiği kadar sebze ve meyve yenilebilir. 

 - 4. GÜN: Tüm gün lahana çorbası rahatlıkla içilir. Ayrıca 6 adet muz ve yağsız süt de tüketilir.

 - 5. GÜN: Gün boyu lahana çorbasının yanı sıra 400 gram et ve 6 adet domates tüketilir. Et yerine tavuk ve ya balık da yenilebilir. 

 Lahana Diyeti İle İlgili Merak Edilenler

 Günümüzde en etkili kilo verme yöntemlerinden birisi olan lahana diyeti sayesinde hızlı kilo verilebilir. Beyaz lahana diyeti yapılırken her gün bol miktarda su tüketilmelidir. Su tüketiminin yanı sıra alkol ve kafein tüketiminden de uzak durulmalıdır. Lahana diyeti yaparken bol bol egzersiz yapmak gerekir. Vücut hareket ettikçe yağ yakımı da artmış olur. Lahana diyeti uygulanırken asla işlenmiş gıda ve hazır paketli ürün tüketilmemelidir.

Yazarlar