Saç Bakımı Beyaz Saça Kına Nasıl Yakılır? Beyaz Saça Kına Uygulama Yöntemleri Nelerdir?

Beyaz Saça Kına Nasıl Yakılır? Beyaz Saça Kına Uygulama Yöntemleri Nelerdir?

15.04.2021 - 16:03 | Son Güncellenme:

Çok eski dönemlerden bu yana kadınlar, saçlarını kına ile boyuyor. Kına, hem sağlıklı hem de kimyasal içermeyen bir ürün olduğu için kadınlar tarafından sıkça tercih ediliyor. Saçlarını kimyasal madde içermeyen kına ile boyamak isteyen kadınların aklında kına ile saç boyama hakkında çeşitli soru işaretleri bulunuyor. Beyaz saça kına nasıl yakılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Beyaz Saça Kına Nasıl Yakılır Beyaz Saça Kına Uygulama Yöntemleri Nelerdir

Kına, ne kadar açık renkte saça uygulanırsa alınacak sonuç da bir o kadar açık renkte olur. Yaşın ilerlemesi ile birlikte saç pigmentleri de zamanla azalır ve beyaz saç telleri ortaya çıkar.

Haberin Devamı

Beyaz Saça Kına Nasıl Yakılır? 

Yaş daha da ilerlediği zaman saçlar tamamen beyazlar. Bu durumda da pek çok kadın saçlarına kimyasal ürün sürmek istemez. Bu durumda, saçta artan beyazlıkların giderilmesi için en çok tercih edilen yollardan bir tanesi ise, kına ile saç boyamaktır. Beyaz saça kına yakmanın püf noktalarını öğrenerek daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Beyaz saçınızı bilinçsiz bir şekilde kına ile boyarsanız, turuncu ya da pembe bir saç rengi ile karşılaşabilirsiniz.

Beyaz saça kına uygulaması yaparken sonucun normalden daha koyu olması için dikkatli olmanız gerekir. Kına sonucunun turuncu ya da pembe olmaması için takip edilmesi gereken adımlar bulunuyor. Kına karışımının içine bazı malzemeler karıştırarak kınanın saçınızda daha uzun süre kalmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede, saçınıza sürekli kına yakmanıza da gerek kalmaz. Saçınıza uygulayacağınız kınanın inatçı beyazları bile kapatacak kadar güçlü olması gerekir. Kına saça doğru uygulandığı zaman, dipten çıkan yeni saçlar hariç olmak üzere, uzun süreli kullanım sağlar.

Haberin Devamı

Beyaz Saça Kına Uygulama Yöntemleri Nelerdir?

Beyaz saça kına yakmak için sadece su ile kınayı karıştırmak yeterli olmaz. Bu şekilde yaptığınız boyama işlemi sonucunda saç turuncuya yakın bir kızıl renk alır. Saçını kına ile boyayan kadınlar, genellikle uzun bir süre saçlarını farklı bir renk yapamaz. Çünkü kına çok güçlü ve baskın bir renk sağlar. Bu rengin üzerine sürülen kimyasal boyalar ise, saçın rengini değiştirmek için çoğunlukla yeterli olmaz. Eğer saç boyamanın daha iyi sonuç ortaya çıkarması için, kınanın içine eklenecek malzemeleri öğrenerek kendi boyanızı hazırlayabilirsiniz. Kına sonucunun koyu kızıl ya da gerçek kızıl olması için kınaya eklenecek malzemeler, ceviz suyu, siyah çay ve rastıktır.

Yazarlar