Sağlık Beyin Tümörü Nasıl Anlaşılır? Kötü Huylu Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir?

Beyin Tümörü Nasıl Anlaşılır? Kötü Huylu Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir?

09.09.2021 - 17:08 | Son Güncellenme:

Günümüzde beyin tümörü, kendine özel şikayet ve bulgularla ortaya çıkan bir hastalıktır. Beyin tümörü ile ilgili hastalıkların tedavisi için nörolojik branştaki hekimlere başvurmak gerekir. Hekimlerin yapacağı detaylı muayene, görüntüleme, tanı yöntemleri ile beyin tümörü çok hızlı ve kolay bir şekilde tespit edilebiliyor. Beyin tümörü nasıl anlaşılır? İşte, tüm detaylar.

Beyin Tümörü Nasıl Anlaşılır Kötü Huylu Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir

Beyin dokusunun kendisi, beyin içinde bulunan sinirlerden, beyini çevreleyen kafa tası kemiğinden, beyinde bulunan zarlardan ya da kafa tası çevresinde bulunan kas dokusundan oluşan tümörler beynin birincil beyin tümörü ya da vücudun başka bir organlarından beyine sıçrayan diğer organ kanserlerine metastaz veya ikincil beyin tümörü ismi verilir.

Haberin Devamı

Beyin Tümörü Nasıl Anlaşılır? 

Beyin tümörü, kendine has belirtileri olan bir sağlık sorunudur. Beyin tümörünün tespit edilebilmesi için bazı muayenelerin gerçekleştirilmesi gerekir. Beyin tümörü şikayeti olan kişilerin öncelikle hastalık öyküsü dinlenmeli ve ardından da nörolojik muayene yapılmalıdır. Teşhis için kullanılan tanı yöntemleri arasında ise, beyin tomografisi (BT) beyin manyetik rezonans görüntüleme (MRG) kullanılır. Bu test yöntemleri ile beyin tümörünün bulunduğu yer tespit edilir. Aynı zamanda tümörün cinsi, büyüklüğü ve yerleşimi hakkında kısa sürede bilgi alınır.

Kötü Huylu Beyin Tümörü Belirtileri Nelerdir?

Anormal bir şekilde ya da çok hızlı bir şekilde büyüyen beyin tümürleri çok hızlı bir şekilde büyüdüğü için sağlıklı beyin hücrelerinin içerisine de yayılırlar. Bu tümörlerin tedavi sonuçları, tümörün genişliğine, yerleşimine, beraberinde getirdiği risk faktörlerine bağlı olarak değişir ve bu da yaşam süresi uzatır. Kötü huylu beyin tümörlerinin başlıca belirtileri şunlardır;

Haberin Devamı

Unutkanlık, konuşma bozuklukları, kişilik bozuklukları,

Denge ve yürüme bozuklukları,

Kollarda ve bacaklarda hissizlik, karıncalanma ya da güç kaybı,

Bayılma (sara nöbetleri),

Baş ağrısı (özellikle geceleri ortaya çıkan şiddetli baş ağrısı),

Bulantı, bulanık görme, kusma, çift görme.



Yazarlar