PembeNar Beyin Yemenin Faydaları Nelerdir? Dana Beyni Ve Kuzu Beyni Yemenin Tüm Faydaları

Beyin Yemenin Faydaları Nelerdir? Dana Beyni Ve Kuzu Beyni Yemenin Tüm Faydaları

14.12.2020 - 16:20 | Son Güncellenme:

Gerek dünya mutfağında gerekse de Türk mutfağında dana ya da koyun beyni sıklıkla tüketilmektedir. Bunun sebebi hem lezzetli olması, hem de pek çok hastalığın tedavisi için kullanılıyor olmasıdır. Beynin vücuda faydaları saymakla bitmez. Peki, beyin yemenin faydaları nelerdir? Dana beyni ya da kuzu beyni yemek vücudumuza ne gibi yararlar sağlar? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Beyin Yemenin Faydaları Nelerdir Dana Beyni Ve Kuzu Beyni Yemenin Tüm Faydaları

Dana ya da koyun beyni, hem mineraller hem de vitaminler bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden vücudun ihtiyacı olan pek çok minerali karşılar.

Beyin Yemenin Faydaları

- Özellikle karbonhidrat diyeti yapan insanların tüketilmesi önerilir. Çünkü içerisinde karbonhidrat bulunmaz ve bol miktarda protein içerir.

- Vücudun en önemli ihtiyaçlarından biri omega 3 vitaminidir. Kuzu, inek ve keçi gibi hayvanların beyninde, balıkta bulunandan 3 kat daha fazla omega 3 bulunmaktadır.

- Hamile kadınlar ve gelişim çağındaki çocukların gelişim dönemlerinin sağlıklı ilerleyebilmesi için beyin tüketmeleri önerilir.

- Beyin, 20 yaşından sonra vücutta üretimi azalan kolejeni sağlar.

- İçerdiği vitaminler dolayısıyla kanserli hücrelerin oluşmasının ve yayılmasının önüne geçer.

- Yüksek miktarlarda B12 içermesi sebebiyle ileri yaş hastalıklarının ortaya çıkmasını engeller.

- Yüksek miktarlarda fosfor içerir. Bu yüzden de çocukların zeka gelişimi açısından tüketilmesi önemlidir.

- Beyinde yüksek miktarda kolesterol bulunduğundan kalp ve damar hastalarının tüketmesi önerilmemektedir.

- Beyin taze olarak tüketilmelidir ve bir defada 50 gramdan fazla yenmemelidir. 50 grama kadar tüketildiği durumlarda vücut için gerekli faydayı sağlar.

- Beyin içerisinde bulunan çinko bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden, yaraların çabuk iyileşmesine sebep olur. Aynı zamanda 100 gram beyinde, 170 mg çinko bulunmaktadır ve bu da vücudun ihtiyacı olanın %20'sidir.

- Kırmızı kan hücresi üretir.

Dana ya da Kuzu Beyni Nasıl Tüketilmelidir?

Türk mutfağında kuzu ya da dana beyni genellikle haşlanarak ya da kızartılarak tek başına tüketilmektedir. Fakat beyin salatası, beyin tavası ya da fırında koyun beyni gibi tarifler de bulunmaktadır. Genellikle kuzu ya da dana beyni haşlandıktan sonra üzerine zeytinyağı ve limon sıkılarak tüketilir.

 

Yazarlar