Yaşam Beyzbol Nasıl Oynanır? Beyzbol Oyun Kuralları Nelerdir?

Beyzbol Nasıl Oynanır? Beyzbol Oyun Kuralları Nelerdir?

10.06.2021 - 14:51 | Son Güncellenme:

Boş zamanlarını spor yaparak geçiren insanlar oldukça fazladır. İnsanların çoğu bilinen spor dallarıyla uğraşırken bazı insanlarda fazla bilinmeyen sporlara ilgi duyabilirler. Çok fazla bilinmeyen ama merak edilen sporlardan biri de beyzboldur. Amerikan kökenli olup, Amerika ve uzak doğu ülkelerinde insanlar tarafından tercih edilen popüler bir spor dalıdır. Büyük küçük her yaştan insan tarafından izlenmektedir. Peki, beyzbol hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte, beyzbol hakkında merak edilen detaylar.

Beyzbol Nasıl Oynanır Beyzbol Oyun Kuralları Nelerdir

Beyzbol 9 kişiyle oynanan bir takım oyundur. Defansa dayalı bir taktiği vardır. Beyzbolda kimin kazanacağını en fazla atak ve koşu yapan takım belirlemektedir.

Beyzbol Nasıl Oynanır?

Beyzbol 27 metrelik bir alanda ikiye ayrılan bir sahada oynanır. Saha iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. İlk hücumu misafir takım yapar. Ev sahibi takım hücum hakkını sonra kullanır. Beyzbolda oyunun hangi elle oynandığı çok önemlidir. Bu oyunda sol elini kullananlar genelde kaleci olurken sağ elini kullananlar oyunun tamamında aktif olabilirler.

Beyzbol Oyun Kuralları Nelerdir?

Beyzbol defansa dayalı bir oyundur. Oyunda atıcı ve tutucu vardır. Oyunda vurucu topu 3 kez karşılayamazsa oyun dışında kalır. Vurucu 3 kez topu karşılayamadığında oyun karşı takıma geçer. Oyun atak ve defans olarak devam eder. Bu oyunda sayı yapabilmek için vurucunun attığı topa vurmak ve kaleleri ele geçirmek gerekir. Kalelere ulaşmak için hızlı olmak lazımdır. Eğer top kaleye oyuncudan önce ulaşırsa oyun dışı kalınır.

 

Yazarlar