Sağlık Bişektomi Nedir Bişoktami Ameliyatı Nasıl Yapılır, Zararları Var Mıdır?

Bişektomi Nedir Bişoktami Ameliyatı Nasıl Yapılır, Zararları Var Mıdır?

10.03.2021 - 14:45 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızlarının dünyaya kazandırdığı ve tüm dünyada ve ülkemizde popüler olan bir estetik operasyon vardır. Bu estetik operasyon ise bişektomi ya da yanak inceltme operasyonu olarak bilinmektedir. Uzman ellerde yapıldığı zaman çok güzel sonuçlar ortaya çıkaran bir estetik operasyondur. Bu operasyon nedir ve süreç nasıldır sorularının cevaplarını detayları ile derledik.

Bişektomi Nedir Bişoktami Ameliyatı Nasıl Yapılır, Zararları Var Mıdır

Bişektomi operasyonu her yüze tipine uygulanacak bir operasyon değildir. Bazı kişiler kilolu olmasalar dahi, yanaklı oldukları için kilolu gibi görünürler. Ya da kişilerin V yüz tipine bürünme istekleri olabilir. Bu durumda da bişektomi ameliyatı doğru bir tercih olabilir.

Haberin Devamı

 Bişektomi Nedir?

 Bişektomi nedir sorusu kişiler tarafından sorulabilmektedir. Bişektomi yani yanak estetiği ile yüz daha keskin bir hatta sahip olur. Özellikle çene bölgesinde ciddi bir değişim söz konusu olur. Bu da yüz yapısını daha çekici bir hale getirebilir. Yanak yağları fazla ise, yağların alınma süreci yaşanır. Böylece çene ile birlikte elmacık kemiği de daha ön planda olur. Bu operasyon ile yüzde gençlik üçgeni denilen görüntü elde edilir.

 Genellikle kare veya U yüz tipi denilen bir yüzü sahip olanlar arasında sıkça tercih edilir. Ülkemizde de son zamanlarda çok rağbet gören bir estetik operasyondur. Yanaklarda bichat yağ dokusu denilen bir doku vardır. Bu yağ dokusu estetik doktoru tarafından operasyon ile inceltilir.

Haberin Devamı

 Bişektomi Kimler İçin Uygundur?

 Yüz tipinin daha ince ve çekici görünmesini tercih edenlerin sıkça başvurduğu bir operasyondur. Böylece yüzde altın oran denilen orana yaklaşılmış olur. Bu operasyonun ardından yüzde ters üçgen şekli elde edilmiş olur. Yanaklarının fazla olmasından veya çene genişliğinden rahatsız olanlardan bu ameliyatı düşünebilir. Genelde kadınların tercih ettiği bir operasyondur ama erkekler arasında da yayılmaya başlamıştır. U şeklinde yüzü olan veya fazla yanaklı kişiler için ideal bir operasyondur.

 Bişektomi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 Ameliyat kararı veren kişilerin konusunda uzman bir estetik doktoru ile görüşmesi doğru olacaktır. Ayrıca ameliyat öncesi ve sonrası yapılması gerekenler konusunda da bilgi alınabilir. Kişinin yanak kısmında yaşlanma nedeniyle yapısal bozuklu oluşabilir ya da kişinin yüz yapısı bu şekildedir. Yaşlanma nedeniyle oluşan yanak sarkmaları farklı estetik operasyonlarla kombin edilebilir. Kişi doktora beklentilerini doğru bir şekilde aktarmalıdır.

 Ameliyat aşamasında yüzün iç kısmından, yanağın içinden müdahale edilerek operasyon yapılır. Yanağın iç kısmından yaklaşık 1 cm boyunda bir kesi açılarak yağ alımı yapılır. Bu ameliyat şekli sayesinde dış yüzeyde herhangi bir kesi olmaz. Operasyon süresi ise yaklaşık yarım saat sürmektedir. Kişi aynı gün veya hemen ertesi günü evine taburcu edilir. 

Haberin Devamı

 Bişektomi operasyonunun 25 yaş altında kişilere yapılması çok uygun değildir. Çünkü kişinin yüz hatlarının oturması adına en uygun yaş 25 yaş civarı olacaktır. Öncesinde yapılan bir operasyon ise yüz gelişimi tamamlanmadan yapıldığı için memnuniyetsizlik yaratabilir. Ameliyat sırasında her iki yanağa da 1 cm boyunda kesiler açılır. Kesilerek çıkarılacak olan bölge önceden belirlenir. Ameliyat sonrası simetri problemleri yaşanmaması önemlidir.

 Bişektomi ameliyatı sonrasında Yapılması Gerekenler

 Ameliyat sonrası kişiler genellikle evlerine gönderilir. Ağız içinde enfeksiyon oluşmasını önlemek önemlidir. Bu yüzden ağız hijyenine dikkat edilmelidir. Operasyon sonrası doktorun tavsiye edeceği bir antibiyotik kullanılabilir. Diş fırçalanması ihmal edilmemeli ve gargara ile ağız temizliği sağlanmalıdır. Operasyon sonrası ağız içinde tahribat yaratacak, sert gıdalar tüketilmemelidir. İyileşme sürecine kadar ağırlıklı olarak sıvı gıdalar tüketilmelidir. Kesi yapılan yer ortalama bir hafta sonra iyileşir. Ama yüzde ödem ve şişlik yaklaşık üç hafta devam edecektir.

Haberin Devamı

 Bişektomi Ameliyatının Zararları Var mıdır? 

 Operasyon uzman ellerde gerçekleştirilirse herhangi bir zarar söz konusu değildir. Ama operasyon doğru şekilde yapılmazsa sorun yaşanabilir. Operasyonu yapan doktorun yüz anatomisine hakim olması sonuçları etkileyecektir. Gerektiğinden fazla kesi yapılması sonucu, istenmeyen bir görüntü elde edilebilir. Kişi ameliyat sonrası ağız bakımına dikkat etmezse iltihap söz konusu olabilir

Yazarlar