Sağlık Böbrek Yetmezliğinin Son Evresi Nasıl Geçer? Diyaliz Hastaları Son Evrede Ne Yaşarlar?

Böbrek Yetmezliğinin Son Evresi Nasıl Geçer? Diyaliz Hastaları Son Evrede Ne Yaşarlar?

12.03.2021 - 10:12 | Son Güncellenme:

Vücudumuzda yer alan her organın mühim bir yeri olmaktadır. Aynı zamanda her organın vücut içerisinde yeri farklı olan bir görevi de bulunmaktadır. Böbrek adını alan organımız da vücut içerisinde önemli bir yere sahip olan bir organ olmaktadır. Böbrek hastalıkları ise günümüzde çok fazla çeşitlenmiştir. Özellikle de günümüz koşturmasından dolayı az içilen su böbrek sağlığımızı çok ciddi bir şekilde tehdit etmektedir. Böbrek yetmezliğinin son evresi nasıl geçer? Diyaliz hastaları son evrede ne yaşarlar? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

Böbrek Yetmezliğinin Son Evresi Nasıl Geçer Diyaliz Hastaları Son Evrede Ne Yaşarlar

 Böbrek yetmezliği günümüzde en sık karşılaşılan hastalıklardan biri olmaktadır. Bu hastalık insanların böbreklerinin çalışmasının yetersiz şekilde olması sonucunu doğuran bir hastalık olmaktadır.

Haberin Devamı

 Böbrek Yetmezliğinin Son Evresi Nasıl Geçer?

 Böbrek yetmezliği kişilerin böbreklerinde meydana gelen bir hastalık olmaktadır. Bu böbrek yetmezliği hastalığı toplam 5 tane evreden oluşum gösterir. Son dönem de var olan böbrek yetmezliği ise en tehlikeli bir dönem teşkil etmektedir. Bu dönemde artık bu hastalık için yapılabilecek herhangi bir tedavi şekli kalmamıştır.

 Kurtuluş için son çare böbrek nakli olmaktadır. Bu evrede artık böbreğin en önemli görevi olan süzme işlevinde bir sıkıntı olmuştur. Bu sıkıntı çok ileri düzeyde olan bir sıkıntı olmaktadır. Süzme işlevi bu dönem içerisinde ileri bir şekilde bozulma göstermiştir. Bu hastalara artık diyaliz herhangi bir şekilde fayda sağlamamaktadır.

Haberin Devamı

 Diyaliz Hastaları Son Evrede Ne Yaşarlar?

 Diyaliz hastaları için son evre hastalığın en sıkıntılı kısmı olmaktadır. Bu evrede hastaların artık böbrekleri normal şekilde işlevini görmemektedir. Bu evrede hastaların böbrekleri iyice tükenmiş, herhangi bir faaliyet gösterememektedir. Bu nedenle bu evrede hastalara herhangi bir tedavi şekli de fayda sağlamamaktadır.

 Bu evreye geçen diyaliz hastalarına diyaliz tedavisi de artık etki etmemektedir. Bu hastaların artık kendilerine yeni bir böbrek edinmeleri gerekmektedir. Bunun için de bu evrede yapılabilecek tek şey böbrek nakli olmaktadır. Bu hastalar kendilerine yeni bir böbrek bularak eski böbreklerinden kurtulup yeni bir böbrek edinmeleri gerekir. Bu da böbrek nakli yolu ile sağlanır.

Yazarlar