Püf Noktası Bodur Limon Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Budanır?

Bodur Limon Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır? Nasıl Budanır?

12.11.2021 - 03:53 | Son Güncellenme:

Limon ağacı yetiştirmek için bakımını doğru bir şekilde yapmak oldukça önemlidir. Bodur limon ağacı yetiştirmek isteyen kişilerin bu ağacın bakımını ne şekilde yapacaklarını bilmeleri gerekmektedir? Bodur limon ağacı bakımı nasıl yapılır? Nasıl budanır? Bodur limon ağacı bakımının ne şekilde yapılacağını ve nasıl budanacağını detayları ile derledik.

Bodur Limon Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır Nasıl Budanır


Bodur limon ağacı, en fazla yetiştirilmekte olan ağaçlardan birisi olarak bilinmektedir. Bodur limon ağacı yetiştirmek isteyen kişilerin meyveleri verimli bir şekilde elde edebilmesi için budama işlemlerini de doğru ve düzenli bir şekilde uygulaması gerekmektedir. Bakımı düzenli yapılmayan bodur limon ağacının verimi de düşük olacaktır.

Bodur Limon Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Bodur limon ağacı yetiştiren kişilerin ağacın bakımına da özen göstermesi gerekmektedir. Limon ağacının yetiştirilmesi için sulanmasına özen gösterilmelidir. Özellikle de bahar ve yaz aylarında bol su verilmesi gerekmektedir. Gerekenden fazla sulanması durumunda ise bitkinin çürümesine sebep olabilmektedir.

Nasıl Budanır?

Ana gövdeye bağlı olan bir dalın budanması gerekiyorsa budanma işleminin dala hafif bir eğim verilerek gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Budama işlemi temmuz ve eylül ayları arasında yapılmalıdır.

Yazarlar