Sağlık Boyun Fıtığı Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Nerelere Vurur?

Boyun Fıtığı Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer? Nerelere Vurur?

12.09.2021 - 08:57 | Son Güncellenme:

Boyun fıtığı toplumda en sık görülen hastalıklardan bir tanesidir. Boyun fıtığı ağrılarına neden olan pek çok faktör bulunmaktadır. Boyun fıtığı şikayeti yaşayan kişiler boyun fıtığının neden olduğunu araştırmaktadırlar. Boyun fıtığı ile ilgili araştırmalar bu hafta iyice artmıştır. Peki, boyun fıtığı ağrısı neden olur? Boyun fıtığı nasıl geçer? Boyun fıtığı nelere vurur? İşte boyun fıtığı ile ilgili bütün her şey.

Boyun Fıtığı Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer Nerelere Vurur

 

 Boyun fıtığı vücudun dik durmasına engel olan önemli bir fiziksel hastalıktır. Boyun fıtığı servikal disk hernisi olarak da adlandırılmaktadır.

Haberin Devamı

 

 Boyun Fıtığı Ağrısı Neden Olur?

 

 1) Travma

 Boyun fıtığında ilk sebeplerden bir tanesi travmadır. Boyun bölgesine gelen bir darbe ile birlikte travma meydana gelir ve boyun fıtığı ortaya çıkabilir. Boyun fıtığının başlıca sebepleri arasında travma gelmektedir.

 

 2) Hareketsizlik

 Uzun süre hareketsiz bir şekilde kalmak da yine boyun fıtığı sebepleri arasındadır. Boyun fıtığı hareketsizliğe bağlı olarak hızlı bir şekilde gelişme eğilimi göstermektedir. 

 

 Boyun Fıtığı Nasıl Geçer?

 

 Boyun fıtığı için bir takım boyun kremleri verilmektedir. Boyun kremleri ile birlikte ilk olarak tedavi başlamış olur. Aynı zamanda boyun fıtığı için bir takım boyun egzersizleri hareketleri de doktor tarafından verilir. Fizik tedavi ile birlikte boyun fıtığı geçebilir. Boyun fıtığı geçmediği takdirde ise ameliyat söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

 

 Nerelere Vurur?

 

 Boyun fıtığı omuriliğe ve şiddetli olması durumunda omuzlara da vurabilir. Aynı zamanda kol ağrısı da yapabilir. 

 

Yazarlar