Sağlık Boyun Fıtığı Baş Ağrısı Ve Mide Bulantısı Yapar Mı?

Boyun Fıtığı Baş Ağrısı Ve Mide Bulantısı Yapar Mı?

06.07.2022 - 14:55 | Son Güncellenme:

Genetik şekilde kasların zayıflaması, çok uzun saatler boyunca bilgisayar başında çalışma, sporsuz hayat gibi bir çok neden boyun fıtığına sebep olabilir. Boyun fıtığı hayat kalitesini düşüren ve yaşamı çok zorlaştıran bir durumdur. Peki boyun fıtığı baş ağrısı ve mide bulantısı yapar mı? Boyun fıtığı için hangi doktora gidilmeli? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Boyun Fıtığı Baş Ağrısı Ve Mide Bulantısı Yapar Mı

Boyun fıtığı; omurların arasında bulunan disklere zarar verip, omurganın görevini yerine getirmesini zorlaştırır. Bu yüzden boyun fıtığıyla alakalı belirtiler hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. İlerleyen boyun fıtığı belirtileri, zamanında fark edilmediğinde geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilir. Boyun fıtığı; baş ve boyun kısmını zorlayacak ağır hareketlerden ötürü ortaya çıkabilir. Bunun dışında; ani hareket veya trafik kazası, düşme gibi durumlarda da boyun fıtığına rastlanabilir.

Haberin Devamı

Çalışırken veya otururken boyun adına uygun olmayan pozisyon otururken uyumak, soğuk havalarda boynun ısınmaması, vücudu dik tutamamak gibi pek çok durum boyun fıtığına sebep olabilir. Bu durumda, kişinin kendini ihmal etmemesi ve alanında uzman bir doktora gitmesi gerekmektedir. 

Boyun Fıtığı Baş Ağrısı ve Mide Bulantısı Yapar mı?

Ağrının ne sebepten kaynaklandığını bulmak adına; yayılımı, sıklığı, şiddeti ve başka özellikleri de sorgulanmalıdır. Boyun MR filmiyle boyun fıtığı veya boynun omurlarının tomografik incelemesiyle pek çok durum rahatlıkla gözlenebilir. Boyun fıtığının oluşması durumunda baş dönmesi, baş ağrısı, mide bulantısı ve bunların sonucunda da konsantrasyon eksiklikleri gibi olumsuz durumlarla karşı karşıya kalınması mümkündür. 

Haberin Devamı

Boyun Fıtığı İçin Hangi Doktora Gidilir?

Hiçbir biçimde geçmeyen boyun ağrıları adına Beyin- Sinir Cerrahisi ya da Fizik Tedavi bölümüne gidilmesi gerekir. Bu durumun ihmal edilmemesi gereken bir durum olduğu söylenebilir. Beyin ve Sinir Cerrahisinde yapılan işlemlerden sonra boyun fıtığı tespit edilirse, hekim Fizik Tedavi bölümüne yönlendirebilir. 

Yazarlar