Ruh Sağlığı Bunlara gülüyorsanız 'Bunuyorsunuz'!

Bunlara gülüyorsanız 'Bunuyorsunuz'!

12.11.2015 - 12:04 | Son Güncellenme:

Yapılan araştırmalara göre eğer tuhaf bir mizah anlayışınız varsa 'bunamanın' ilk belirtilerini gösteriyorsunuz demektir...

Bunlara gülüyorsanız Bunuyorsunuz

University College of London’da (UCL) yapılan bir araştırmada, beynin ön ve yan lobunda hücre kaybı ortaya çıkan frontotemporal bunama hastaları incelenerek bunama teşhisi konulan hastaların yıllar önce ilk mizah anlayışında değişiklik olduğu görüldü.

Frontotemporal bunama hastalığının belirtileri arasında sosyal yaşamda zorlanma, davranış ve kişilik bozukluğu ve davranışlara ket vurma duygusunun kaybolması yer alıyor.

Dr. Camilla Clark ve arkadaşlarının yaptığı çalışmada hastaların yakınlarına verilen ankette farklı komedi türlerine verdikleri tepkiler ölçüldü. Hasta yakınlarının pek çoğu ilk teşhislerinde mizah anlayışlarındaki değişiklikleri farkettiklerini söyledi. Tuhaf bir mizah anlayışı geliştirip yaşamlarındaki trajik bir olay ya da habere gülmeye başladılar.

Çalışmaya katılmayan, Sheffield’de yaşayan Lea Pearce annesindeki ilk değişiklikleri 55 yaşındayken fark ettiğini, ancak bunama teşhisinin dört yıl sonrasında konulduğunu anlattı.

Pearce “Doğum günlerimizi unutuyor ve birinin kaza geçirdiğini, hastalandığını ve hatta işini kaybettiğini duyduğunda gülüyordu. Daha önce hiç görmediğimiz bir şeydi bu” dedi.
Bunlara da Bakmak İsteyebilirsin

Yazarlar