Püf Noktası Buzdolabı temizliğinizi kolaylaştıracak 4 pratik bilgi

Buzdolabı temizliğinizi kolaylaştıracak 4 pratik bilgi

06.12.2016 - 18:05 | Son Güncellenme:

4 adımda pratik ve etkili buzdolabı temizliği yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Buzdolabı temizliğinizi kolaylaştıracak 4 pratik bilgi

Sağlığımız açısından buzdolaplarının temiz olması şarttır. Buzdolabı temizlenmediğinde zaman içerisinde kötü kokulara neden olabilir. Raflara bulaşmış yiyecek artıkları ve biriken kalıntılar bir süre sonra bakteri üretmeye başlar. Bu nedenle buzdolabını düzenli bir şekilde temizlemeli ilerde oluşacak kötü kokulara ve sağlık sorunlarına karşı önlem alınması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Buzdolabı temizliğine başlamadan önce buzdolabınızın çalışıp çalışmadığından emin olmanız gerekir. Eğer buzdolabınızda buzlanma sorunu yaşıyorsanız erimesini beklemeli, eridikten sonra temizliğe başlamalısınız.

İşte sizlere buzdolabı temizliğinizi kolaylaştıracak 4 pratik bilgi:

- Buzdolabında temizlemek istediğiniz alanı sirkeli suyla temizleyebilirsiniz. Bu kötü kokuların ve bakterilerin kısa sürede yok olmasını sağlayacaktır.

- Buzdolabınızda biriken zor lekelerle baş edemiyorsanız, kullanacağınız temizlik bezine bir miktar sirke ve karbonat ekleyerek lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz.

- Buzdolabı temizliğinde, gerçek anlamda hijyen sağlamak için, iç ve dış kısmı ayrı bezlerle silmeniz gerekir.

Haberin Devamı

- Buz dolabınızı temizledikten sonra, bir fincan içerisine kahve koyarsanız dolapta oluşacak kötü kokuların önüne geçebilirsiniz.

Yazarlar