Sağlık C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır? C Vitamini Serumları Ne Zaman Kullanılır?

C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır? C Vitamini Serumları Ne Zaman Kullanılır?

10.09.2021 - 16:04 | Son Güncellenme:

C vitamini serumu cilt için oldukça önemlidir. Yaşlandırmayı geciktirmesi sebebi ile belli bir yaştan sonra kullanılması önerilmektedir. C vitamini serumu nasıl kullanılır? C vitamini serumları ne zaman kullanılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır C Vitamini Serumları Ne Zaman Kullanılır

C vitamini serumu düzenli kullanıldığında cildin tazelenmesine yardımcı olmaktadır. Cildinizin olduğundan daha mat göründüğünü düşünüyorsanız parlak bir cilt için C vitamini serumu kullanabilirsiniz. Ancak bu serumların kullanımının bilinmesi gerekmektedir. Aksi takdirde ciltte lekelenmelere neden olabilir.

Haberin Devamı

C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır?

C vitamini serumlarının nem almayan ve karanlık bir alanda muhafaza edilmesi oldukça önemlidir. Bu serumlardan fayda sağlamak için mutlaka günlük cilt bakım rutinlerinize eklemelisiniz. C vitamini serumlarını temizlemiş olduğunuz cildinize kullanmanız gerekir.

Cildinizi nemlendirip tonikledikten sonra C vitamini serumunu sürüp ardından nemlendiricinizi sürmelisiniz. İnce bir katman olarak ve masaj yaparak uyguladığınız serumların etkileri kısa sürede cildinizde görünmeye başlayacaktır. 

C vitamini serumlarının bazıları asidik özellik taşımaktadır. Bu nedenle yaz aylarında çok sık kullanılması önerilmemektedir. Ancak yazın kullanmayı düşünenler için gece yatmadan önce kullanılması daha doğru olacaktır.

Haberin Devamı

C Vitamini Serumları Ne Zaman Kullanılır?

Cildinizde ince çizgiler ve kırışıklıklar mevcutsa 

Akne ve güneş lekeleriniz varsa

Cildinizin daha parlak ve canlı görünmesini istiyorsanız

Cildinizde çatlaklar varsa 

Yorgunluk ve strese bağlı gözaltı morluklarınız varsa C vitamini serumu ile bunları en aza indirebilirsiniz.

C vitamini serum şeklinde düzenli bir şekilde uygulandığı zaman cilde pek çok faydası vardır. 



Yazarlar