Editörün Seçtikleri Can Bonomo'nun şiir kitabı “Şu Sevdalar Tevatürü” raflarda!

Can Bonomo'nun şiir kitabı “Şu Sevdalar Tevatürü” raflarda!

28.03.2016 - 09:58 | Son Güncellenme:

Can Bonomo'nun beklenen kitabı "Şu Sevdalar Tevatürü" Bibliyon etiketiyle 16 Mart'ta çıktı.

Can Bonomonun şiir kitabı “Şu Sevdalar Tevatürü” raflarda

"Daha kahvaltı bile etmeden 3 mucize gerçekleştirebileceğim ütopik bir dünya düşlüyorum. Bu dünyada yaşayan insanlar beni şairleri olarak kabul ediyorlar. Yaşayan ve yazan tek şairleri.

Haberin Devamı

Ütopya çatışmanın tamamen ortadan kalkmasını gerektirir fakat anlatmaya değer her hikâye bir çatışma sonucu ortaya çıkar. Yani mükemmel bir dünyada bile şair olabilmem için türlü engeller aşmam, doğru bir seçim yapmam gerekiyor. Seçme şansım olan şıklardan biri insanlara şiiri bıraktığımı açıklamak (ki bu beni bir şair değil, emekli bir şair yapar) ya da anlatmaya değer hikâyeler türetebilmek için dünyayı kaosa sürüklemek.

Her seferinde, hiç düşünmeden dünya yerine şiiri seçiyorum. İçinde şiir olmayan hiçbir şey kusursuz olamaz. Ütopya ve şiirin paradoksu da tam olarak buradan çıkıyor olmalı. Şu Sevdalar Tevatürü ile sizi distopyaya, İstanbul'a ve adı konulmamış birçok başka şehre davet etmek isterim. Bütün dünyayı bir anda yakacak olsanız suç aletiniz ne olurdu?

Haberin Devamı

Litrelerce benzin? Milyarlarca dinamit?
Şimdi bir de şiiri düşünün..."
Can Bonomo

Can Bonomo'nun Delirmek Belirmektir'den sonra beklenen kitabı "Şu Sevdalar Tevatürü" Bibliyon etiketiyle 16 Mart'ta çıktı ve yine beklendiği gibi bir haftada ikinci baskıyı yaptı.

Yazarlar