Cem Özkök

Cem Özkök

cem.ozkoktr@gmail.com

Tüm Yazıları

Erkeğin kadınlardan beklentileri

İlk olarak dün Instagram'da bir anket yaptım. İstatistik olarak %70 kadın takipçili biri olarak, kadın takipçilerime şunu sordum: bir erkeği kendinize nasıl çekersiniz? Zeka / güleryüz / şehvet / kendine güven şeklinde şıklar sundum. Cevapların % oranları 'kendine güven %43, güleryüz %31, zeka %16 şeklindeydi. Bu demek oluyor ki, kadınlar erkeklerin kendine güvenen kadınları sevdiğini gayet iyi biliyorlar. Erkeğin tek karşı koyamadığı şeylerden biridir, özgüven. Bu durum bazen erkeği rahatsız etse de, bu durum çoğunlukla hayranlık uyandırır.

Haberin Devamı

Aslında her kadının isteğidir, istediği adamı kendine aşık etmek. Kimi kendini yeterince ispat edemez kimi de tecrübesizliğinden kaçırır etrafındaki tüm erkekleri.

Kadına düşen görevler

Erkek ulaşamadığı kadını arzular her zaman. Peşinden koşmayın, akışına bırakın. Güçlü olun, herkes gibi olmamaya özen gösterin. Zaten sizi istiyorsa er ya da geç size gelecektir. Naz yapmayın, erkekler naz sevmez. İsteklerinizi net ve direkt söyleyin.

Aileleri özel hayatlarınıza çok karıştırmayın. Aile sorunlarınız erkeğin uzaklaşmasına ve korkmasına neden olabilir. Kıskançlık, güvensizlik gibi duyguları hayatınızdan çıkarın. Hayatınızdaki erkeğe güvenin, inanın ona güvenmeniz ve sorgulamamanız gözünde sizi bambaşka biri yapacaktır.

Erkekler ilgi görmekten ve beğenildiklerini bilmekten hoşlanır. Saçlarınızla oynamak, ufak temaslarda bulunmak ve anlattıklarını gülümseme ve kahkahalarla karşılamak işe yarayacaktır.

Bir erkek her zaman "kendi olan" rol yapmayan net kadınlardan hoşlanır. Etrafları o kadar sahte ve kalabalıktır ki , en yakındaki kadını tüm doğallığıyla yanında ister.

Giyiminize her zaman özen gösterin, tarzınızı yansıtacak içinde 'siz' olduğunuz parçaları tercih edin. O klasik seviyor diye siz de klasik giyinmek zorunda değilsiniz. Çünkü o siz değilsiniz.

Erkekler kendileri hakkında konuşmayı severler ve bunu yaparken kendilerini dinleyen kadınların çekici olduğunu düşünürler. Mesela ben hep iyi olduğum şeyleri anlatmayı severim, kendimi beğenmişlikten ya da övgü duymak için anlatmam,  sohbet ederken yakınımdan takdir görmek beni daha da motive edeceği için bu gibi şeyleri en yakınımdakiyle özelimde paylaşmak hoşuma gider. Kısaca anlatmaktan çok dinleyin. Kadınlar çok konuşur derler hani, bırakın erkekler konuşsun biraz.

Haberin Devamı

Hep gülün hep pozitif olun, zorlu yaşam koşullarında, yoğun iş tempolarında artık hiç kimse negatif insan sevmiyor ve kaçıyor. Siz hep gülün, onun sığınağı olun. Espriler yapın.

İlgi göstermekten çekinmeyin. "Çok yakışıklısın, güzel kokuyorsun, ne güzel giyinmişsin, çok karizmatiksin, beni deli ediyorsun,..." gibi bir çok övgü cümleleri ile ilgiyi dışarıda aramasını beklemeyin, ona o beklediği ilgiyi siz verin. O zaman dışarıya da yönelmesi az olacaktır.

Sıradan şeylerden kaçının. Gündelik sorunlar, dedikodu, sıkıntı vs. bu gibi olumsu konularla çok fazla kafasını doldurmayın, kafasını boşaltacağı, gülebileceğiniz, yanınızdayken her şeyi unuttuğu aktiviteler tercih edin.

Fiziksel temaslarla onu daha da kendinize bağlayın. Gülerken omzuna dokunun, şakalaşırken bacağına dokunun, saçlarını okşayın. Temas her zaman bağlayıcıdır.

Haberin Devamı

Keyifli, sohbet edebileceğiniz masalar hazırlayın ve erkeğin kalbine giden yolun midesinden geçtiğini söyleyin.

Özgürlüğünü sorgulamayın

En önemli şeylerden birisi ona özgürlüğünü vermek olmalıdır. Çünkü eğer kendini kapana kıstırılmış gibi hissederse ışık hızıyla ortadan yok olacaktır. Yani arkadaşları ile harcayacağı, spor yaparken geçireceği ya da kendi başına ne yapmak istiyor ise ona harcayacağı zaman saygı göstereceğinizi en baştan bilmelidir.

Birisinin gözlerinin direk içine bakmak, o insanla yakınlık kurmanın en etkili yollarından birisidir. Öyleyse onu etkilemek için konuşurken gözlerinizi gözlerinden ayırmamaya özen gösterin. Elbette çok uzun bakmamalısınız, bir tacizci gibi görünmek istemiyorsanız.

Herkes güvenebileceği insanları sever. İki insan arasındaki şeyler bazen gizli kalmalıdır, söz konusu olan en yakın arkadaşınız bile olsa, aranızda geçen her şeyi anlatmanız kötü sonuçlar doğurabilir.

İlgi alanlarına ilgi göstermeniz hoşuna gidecektir. Üstelik bahsi geçen şeylerden her zaman hoşlanmanız gerekmez ama şans tanımanızda bir zarar yok. Üstelik siz de aynı beklentide olabilirsiniz. İlişki çift taraflı yaşanır.

Araştırmalara göre erkeklerin vazgeçemedikleri kadın özellikleri;

Islak dudaklar, yumuşak eller, bakımlı, özverili, başarılı, anaç, zevkli ve ince düşünceli, topuklu giyen, gizemli bakışlı kadınlar.

Psikologlara göre:

Bir erkeğin sizi sevip sevmediğini anlamak istiyorsanız sözlerine değil yaptıklarına odaklanın. Çünkü erkekler genellikle duygularını sözleriyle değil hareketleriyle göstermeyi seçerler. Seni seviyorum demek yerine bunu beden diliyle, küçük sürprizlerle veya hoşlandığınız bir şeyleri size alarak ifade ederler.Ancak sizden yararlanacağı veya çıkar sağlayacağı herhangi bir durumda bu cümleyi duyuyorsanız çok da inanmayın.

Erkekler, yanlarında ki kadının mutlu ve huzurlu olduğunu görmek isterler. Bu onlar için çevreye verilen bir güç mesajıdır ve eşlerinin mutlu olması “ben iyi bir eş/babayım ve sorumluluklarımı yerine getiriyorum” memnuniyetini simgeler.

Gecelik ilişki

Erkeğin sizi sadece cinsellik için istediğini nasıl anlarsınız?

Araştırmalara göre;

Gözlerinize değil, dekoltenize bakıyorsa.

Sizin yanınızdayken başka kadınlara bakıyorsa.

Sevgiyle dokunmak varken cinsel dokunuşlar yapıyorsa. Gereğinden yakın duruyorsa. Her fırsatta okşamaya çalışıyorsa.

Çoğu kadının ortak problemi, aşık olduğu sandığı adamın sadece bir geceden ibaret olması. Geçen gün yine bir anket yapmıştım ve çoğu kadının bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu gözlemledim.

Araştırmaya göre, hem kadınlar hem de erkekler, karşılarına tek gecelik ilişki fırsatı çıktığında sergiledikleri davranışlardan pişmanlık olabiliyor. Ancak bu pişmanlık farklı seçimlerden kaynaklanıyor.

Kadınlar tek gecelik cinsel deneyim yaşadıkları için erkeklerden daha fazla pişman olma eğilimi gösteriyor. Erkeklerse ilişkinin kendisinden ziyade, söz konusu fırsatlardan daha fazla yararlanmadıkları için pişmanlık duyuyor.

Araştırmacılara göre pişmanlığa dair bu varsayımlar, erkeklerin tek gecelik ilişkileri daha da sıklaştırmasını, kadınlarınsa seyrekleştirmesini gerektiriyor.