Haftanın enleri: Nereye tatile gidilir, nerede ne yenir?

Evet iyi yemek bir keyif, mutluluk sebebi! Farkı tatlar farklı lezzetler kimi mutlu etmez ki? Tabii ki rakiplerinden sıyrılan her anlamda kaliteli hizmet sunan yerleri iyi seçmek gerekiyor. Önerirken de özellikle, 'nerede ne yenmeli, en özel en farklı tavsiyeleri veriyorum ki rakiplerinden hangi lezzetleri ile fark yarattığı herkese ulaşabilsin. İyi bir yerde yemek yemek kimine göre keyif kimine göre haz kimine göre ihtiyaçtır. Yeri gelir et isteriz , yeri gelir balık isteriz , yeri gelir meze isteriz ama her daim en iyisini en tazesini isteriz. Sizlere yaz sezonunda tercih edebileceğiniz, Ege Bölgesi'nin özellikle herkesin ilgi odağa olan Alaçatı'da en özellikli en lezzetli birkaç mekan önerisinde bulunmak istiyorum.

1882 Butik Hotel

Alaçatı'ya geldiğiniz zaman; nerede konaklayacağım diye düşünüyorsanız, gözünüz kapalı konaklayabileceğiniz bir adres.

1882'den bu yana vintage tarzını bozmadan günümüze kadar gelen dünya tatlısı kurucuları Sermet Yeşilpınar ve sevgili eşi Gülpare Yeşilpınar'ın zevkiyle döşenmiş, hijyenik aile sıcaklığında bir butik otel.

Monje Hotel

Palmiyeleriyle ambiyansıyla konaklama süresince huzur veren bir adres.

İmi Ayayorgi Beach

Maldiv'deymiş hissi yaratan taşsız denizinin güzelliğiyle sizi büyüleyen , eğlenmek dans etmek isteyenler için doğru adres. Denizin konumu muhteşem, yemek olarak favorim; sezar salata. 

Sabor Gastro

Ojo Beach'in içinde bulunan Sabor, enlerimden oldu. Mutfak şeflerinin hepsi Türkiye'de ilk 10'da olan restoran çıkışlı. En favori lezzetlerim; Tatlı peynir / kırmızı meyve soslu French toast, Ekşi maya üstünde kırmızı çırpılmış yumurta, Karpuz burrata, Kendi yaptıkları taze kruvasan, Kokoreç pişi; yoğurt krema , nar ekşisi sos , taze yeşillik gremolata ile.

Hoşça 'kal' Restaurant

Alaçatı çarşıda bulunan, 90'lar Türkçe pop eşliğinde eğlenebileceğimiz, meze sevenler için lezzete doyacağınız nokta atışı adres. Mezelerin içinden enlerimi seçerken zorlanmadım değil. Ada börülcesi, avokadolu karides, avokadolu Girit ezme, sıcak güveç barbunya , balık kokoreç Boğaz balık restoranları tecrübesiyle Yusuf Can Şef'in farklı sunum ve lezzetleri ile enlerden. 

Bodrum Mantı

İşletmeden Cengiz Yanar'ın güleryüzüyle güzelleşen Alaçatı Bodrum Mantı ambiyansıyla favorim, 'Bihter'in Behlül'ü oldu. 

Baba Pizza

Odun ateşinde pişen 'fatherpizza' pizzanın Nirvana'sı diyebilirim!

Od Urla 

Od, tariflerini doğayı dinleyerek yaratıyor ve mevsimlik malzemeleri tarladan sofraya taşıyorlar. OD Urla, etrafı camlarla çevrili ve yüksek tavanlı mimarisiyle, sizi deneyimin odağı haline getiriyor. Şefin masasında oturabileceğiniz gibi, mekanın çeşitli yerlerine konumlanmış farklı masalarda oturabiliyorsunuz. Osman Sezener misafirlerine her zaman yeniyi sunuyor. 

Ayşe Hanım Konağı

Bu hafta sonu için konaklayacağım, Cennetten bir yaşam Alanı olarak adlandırdıkları Urla'nın enlerinden olan Ayşe Hanım Konağı'nın tarihi konak havasında kalacağım için oldukça heyecanlıyım. Konfor ve eski Konak havasını bir arada yaşatabilen, kendinizi farklı hissedebileceğiniz bir adres. 

Urban Co Koşuyolu

Mert Ergin'in kurucusu olduğu Urban Koşuyolu'nun enlerinden oldu. Menüsü herkese hitap etse de özellikle veganları ve glutensiz beslenenleri de mutlu etmeyi başardı. Vegan köfte, vegan hotdog, vegan burger (ekmek dahil yumurtasız), vegan köfte ve başlangıçları favoriler arasında. Kokteylleri ile de oldukça iddialı. Anadolu yakasının eğlence adresi.

Kirpi Cafe

Menü çeşitliliğiyle her zaman öncü ve ilklere imza atan Kirpi'de haftanın favorileri; yeni çıkan alfredo chicken burger, trüflü mantarlı burger, kızartılmış çıtır yufkalar arasına çilek & ev yapımı muhallebili Heidi, lotus cheesecake, tahinli güveç sufle tatlı olarak bir ilke imza atıyor. #paylaşmakgüzeldir hashtag'i ile yola çıktıkları paylaşımlı tabakları da menüde en çok tercih edilenlerde hala 1 numara!

En Velo 

Canlı müzik severler için İzmir'in 32 senelik en özel işletmelerinden.  İzmir Alsancak müstakil bir villa da , lüks dizaynıyla hizmet ve servis veren  canlı müzikli favori gece kulüplerinden.