Cem Özkök

Cem Özkök

cem.ozkoktr@gmail.com

Tüm Yazıları

Hasta olmak benim kaderimdi ve bunu değiştirdim

Sen mücadeleni ver, gerisini evrene bırak. Hep mottom olmuştur. Bazı seçimler kendi tercihimiz olup, hayat akışında yönümüzü belirlemek için öncü olmaktadırlar. Kendimden örnek verecek olursam, bundan tam 6 ay önce vücudum dıştan tepkiler vermeye başladı ve bir çok rahatsızlığım olduğunu öğrendim. Burası ince bir çizgi; eğer doktora gidip, yaşamımı beslenmemi değiştirmeseydim bu benim seçimim olacaktı ve bu yüzden şu an daha da hasta olmak benim kaderimdi. Peki ben ne yaptım? Tedavimi oldum, takviyelerimi aldım, beslenmemi değiştirdim, spora başladım , 29 kg verdim, iyileştim, bambaşka bir Cem oldum ve şu an sağlıklıyım. Bu benim kaderimin yönünü değiştiren tercihim oldu. Her şey daha güzelleşmeye başladı sanki. Kimi bilinçli sebeplerle değiştirir kimi mecburiyetten. Ne olursa olsun yolun sonu hep seçimlerimizin sonucuna bağlanır.

Haberin Devamı

Bekleme, hareket et!

Bir çoğumuz hep bekliyoruz. İyiyi bekliyoruz, mutluluğu bekliyoruz, gülmeyi bekliyoruz. Bir şeyler olması için bekleme, hareket et, mücadele et. Ne bileyim; hasta olmayı bekleme mesela. Instagram'dan bilinçlendiriyorum; başıma gelenleri, iyileşme sürecimi anlatıyorum. İlham olsun, hasta olmadan ya da ilerlemeden sen de hareket et, pes etme, sabret, azimle yap. Ya da iş hayatında olduğun yerde sayma, hep daha iyisini nasıl yapabilirim bunun için oku öğren araştır sıyrıl. Rakiplerinin önüne geçmeye çalış.

İlişkide seçicilik!

En çok kendini sev ki herkesi sev!

İlişki süresince sorunlarla boğuşup kötü ayrılmaktansa, tartışma sebeplerini partnerinle konuşarak çözmeye çalış. Partnerinin seni yeterince sevmediğini, ilgi göstermediğini, ilişkinin kötüye gittiğini düşünüyorsan bitir. Senden daha değerli değil! Neden enerjini olmayacak bir şeye harcıyorsun? En çok kendini sev ki herkesi sev! Seçici olmaya çalış. Seçtiğin kişi senin sevgini hak edecek, verdiğin değerin karşılığını verebilecek biri değilse neden devam ediyorsun ki? Ben ne yapıyorum biliyor musun? Artılarını eksilerini yazıyorum. Artıları eksilerinden çoksa şans veriyorum ve yoluma devam ediyorum. En azından elle tutulur bir şeyler oluyor! Eksileri artılarından çoksa yol veriyorum. Seçimlerimizin sonuçları önemlidir. Tabii ki bir ilişkiye başlarken sonucu ya da sonunu düşünüp başlamayız. O zaman boşanmalar da olmazdı elbette. Lakin en baştan seçimlerimizi doğru yaparsak bu sorunları en minimuma indirmiş oluruz.

Haberin Devamı

Meditasyonun önemi!

Meditasyon, yaptığın büyük, küçük her bir seçimi “bilinçle” yapmanı sağlayan bir araç. Bu ne demek? Yaptığın seçimleri bilinçle yap ki o seçimler senin “istediğin” hayata hizmet etsin. Her şey bir bütün. Bütüncül tıp ile şifa bulan biri olarak, bu sürecimde meditasyonun da önemini bir kez daha anladım. Seçimlerinde sana katkısı çok olacak.

Seçimlerini yeterince sahipleniyor musun?

Yaptığın her seçimin sonucunu da sahiplen. Seçimlerin başka seçim yapman gereken diğer anları doğuruyor. Seçimlerinin, hayatının tüm sorumluluğunu al ve sahiplen. Kendi seçimlerinin sonucunda içinde bulunduğun o anı beğenmedin mi? Bunu nasıl istediğim yöne çeviririm diye düşün ve yeniden yazmaya başla  hikayeni.  Er ya da geç seçimin seni mutlu edecek. Düşe kalka çıktığın bu yolda elbet öğrenecek ve doğru seçimi yapıp, gitmen gereken yolu bulacaksın.

Haberin Devamı

Kendini bırak!

Bir filmde şöyle söylüyor; "an’a bırak kendini; denize bırak, martıların sesine bırak, güneşe bırak, gülümsemelere bırak. Yaşa. Yarat ve yaşa hayatını. İsteklerine giden, algılarının alamayacağı kadar çok ama çok fazla yol var, unutma. Bu dünyada hapiste değilsin. Kısıtlı hiç değilsin. Gör. Hatta o yolları da kendin yarat. Hepsi sana açık eğer beynini açarsan, kalp gözünle bakarsan."

Başka hayatlarla kendininkini kıyaslıyorsan ne olur?

Benim şu zamana kadar hiç yapmadığım bir şeydir diyebilirim. İstediklerimi hep bildim, yaşadığım yanlış bir seçim bile olsa bana kattıkları için teşekkür ettim. Ne başka hayatlarla kendimi kıyasladım ne de kıyaslanmama izin verdim. Her hayatın bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Yaşadığım her hayata teşekkür ederim. Hayatta iyi olduğu gibi kötü de var. Güzel olduğu gibi çirkin de var. Eğer başka hayatlarla kıyaslamaya meraklıysan, hepsinde zamanlama çok başka. Bir tanesinde başlarda her şey çok harika görünür ve eğer sen de o harika görünen şeyler henüz yoksa üzülüp eksik hissedebilirsin ama sonra öyle bir an gelir ki bu defa tam tersi bir durum olur. Yani işin özü, hayatların kıyası olmaz.