Cemal Günbaş

Cemal Günbaş

cemalgunbas21@gmail.com

Tüm Yazıları

ARIYORUM 

Ben herkesi star diye adlandıramıyorum maalesef ama Edis, bunun fazlasıyla üstünden geliyor. Daha ‘’MARTILAR‘’ ı uçururken birden ters köşe yaparak uçurduğu martıları ‘’ARIYORUM‘’ diye çıktı karşımıza! Ben çok beğendim. Söz-müzik. Emrah Karakuyu‘na ait. Önce bi’ ısınmaya çalıştım sonra istemsizce dilime takıldı sonra klibini izlediğimde şarkıya tutulduğumu ve eşlik edip dans ettiğimi fark ettim. Edis, yapacağı işi çok iyi biliyor bence! Ben çok başarılı buluyorum şahsen. Dans edip , kadrajı doldurmak her kişinin yapabileceği iş değil! İzlerken helal olsun diyebiliyorsun. Kısaca ben yeni şarkısına çok bayıldım! Uzunca bir süre yenisi gelene kadar Arıyorum diye gezeceğim. 

Haberin Devamı

Haftanın müzik panoraması

ADI ELVEDA OLSUN 

‘’Hayat‘’ albümünden sonra sürpriz yaparak karşımıza çıkan Sibel Can ‘’Adı Elveda Olsun’’ adlı single'ını dinleyicilerine sundu. Sözü Müziği Tarkan ‘a ait olan şarkı, kısa sürede dinleyicilerinin diline dolandı.  Ben çok beğendim tam Sibel Can havasında kıpır kıpır bir şarkı! Sanki biraz yaz sonuna denk geldi ama kışında içimizi ısıtacak gibi. Ben Sibel Can olan her şey de varım. Kapak tasarımı güneş tadında, Sarı sarı yeni imajını da çok sevdim. Uzun bir aradan sonra kestirdiği saçları ve modern görünümü ile Aytekin Yalçın'a çektirdiği fotoğraflarıyla da hayranlarından tam not aldı. Sibel Can ‘sız bir müzik düşünemiyorum ve yeni çalışmalarını büyük bir merakla bekliyorum. 

Haftanın müzik panoraması

DOM DOM KURŞUNU 

Tabii ki bu sefer İbrahim Tatlıses değil Dilan Çıtak Tatlıses gelsin aklınıza! Artık ona '’DİLAN’’ diyeceğiz çünkü tüm soy isimlerini rafa kaldırdı. Güçlü ve özel sesiyle ‘’DOM DOM KURŞUNU‘’ ile çıktı karşımıza! Aslında ben şahidiyim. 2019 ‘dan beri sadece babasının şarkıları olmak üzere proje albümü olarak çıkacaktı ama  çok fazla ara verdi diye albümdeki hareketli şarkı olan ‘’dom dom kurşunu‘’ nu önden dinleyicilerine sunmak istedi. Şarkı çok kısa sürede başarıya doğru adım adım ilerleme yolunda devam ederken  bir yandan da büyük titizlikle devam eden ‘’EMANET’’ albümün çalışmalarını tamamlamaya devam ediyor. Kolay değil İbrahim Tatlıses’in şarkılarıyla bir albüm oluşturmak. Ama Dilan’ın nasıl titizlikle ilerlediğini az buçuk bildiğim için endişe duymuyor merakla bekliyorum. Çünkü ondan ve o güçlü sesinden  dinlemek çok özel olacak!   

Haberin Devamı

Haftanın müzik panoraması

AFFEDER Mİ AŞK BİZİ? 

İrem Derici’ye bayılıyorum!  Hayatında belki bu kadar özenli değil ama müzikte o kadar çok titiz ki bunu hissediyorum! Dinleyicisine çok saygısı var müzik için canını verir bunu da biliyorum. Ben bütün çalışmaları merakla bekler dinlerim. Ama gerçekten son zamanlarda çıkardığı en iyi şarkı olabilir ‘’AFFEDER Mİ AŞK BİZİ‘’ şahsen ben her gün sabah-akşam dinliyorum. Söz-müzik Cem Adrian‘a ait olan şarkı kısa sürede dinleyicileri tarafından çok sevildi. Klibine gelirsek, of diyorum! Hep böyle devam et İrem! Özellikler siyah beyaz sahnelere bayıldım. Sen yaş tahtaya basmazsın zaten ,bundan sonra ki çalışman eminim ki hazır bizi bekliyordur.

Haftanın müzik panoraması

GEL GÜNAHA GİRELİM  

Yıllar önce Emel Müftüoğlu'nun seslendirdiği şarkı ile müzikseverlerden tam not alan şarkı için Seda Sayan'a sosyal medyada 'Çağ atlatılmış' yorumları yapıldı. Tam beklediğim gibi bir cover geldi. Kesin Özgür Aras‘ın projesidir dedim! Merakla şarkının çıkmasını bekledim ve çıktığında beklediğim gibi Seda Sayan havasında bir cover ile karşılaştım. Emel Müftüoğlu‘dan dinlerken birden kendimi artık Seda Sayan’dan dinlerken buldum. Ben çok beğendim! Yaza belki geç kaldı ama kışın eminim her yerde içimizi ısıtacak!