Burcu Kara: 'Affetmeyerek kimseyi kendime yük etmedim'

Burcu Kara ile röportaj yapmak için programının en koşturmalı dönemini seçtiğim için müthiş güç oldu ama çokta güzel oldu ve hemşerim olması da ayrı mutluluk!

Hemen Suadiye’de Kirpi Cafe’de buluşup hem kahvaltı hem de söyleyişimizi gerçekleştirdik.Hem oyunculuğunu hem de kişiliğini çok sevdiğim isimlerden Burcu Kara’ya bakalım neler sormuşum o da nasıl cevaplar vermiş. Hadi hemen röportajı okuyalım! 

Burcu Kara: Affetmeyerek kimseyi kendime yük etmedim

- Uzun zamandır sizden haber alamıyorduk. Neler yapıyorsunuz?

Aslında hiç boş durmam. Kendi çapımda çok şey üretiyorum. Evimde üretiyorum. Bahçemde üretiyorum. Çocuk markamda üretiyorum. En son "Hakim" dizisinde oynadım. O sırada hamile olduğumu öğrendim ve her şey değişti tabii. 

Haberin Devamı

- Burcu Kara olmayı bize nasıl anlatırsınız?

Dengede kalıp hayalle gerçek arasında, kimseyi incitmeden, kendi yolunda yaşamaya çalışan, doğasever, fazlaca empatik, her zaman en büyük sıkıntıyı kendine veren biri.

- Şu an kariyerinizde nasıl bir noktadasınız?

Beklemede diyelim (gülüyor) En güzel işleri daha yapmadığımı çok iyi biliyorum. Bundan sonrasının çok daha verimli olacağına çok eminim.

- Anne olduktan sonra hayata bakışınızda değişen şeyler oldu  mu?

Her şey. Çocuktan önce ve sonra her şey. Görmüyorken gözünün açılması gibi! Duymuyorken artık her şeyi duyuyormuşsun gibi sıfırdan bir sayfa açılıyor önünde. Sen ve başka biri oluyor. Artık yalnız değilsin. İki kişisin. Anlatılabilir bir şey de değil pek.

'Artık iki kişilik plan yapamıyorsun'

- Peki çocuk olduktan sonra ilişkide neler etkileniyor?

E zamanın azalıyor en başta. Enerjin azalıyor. Hele anneysen kendine ayırdığın vaktin bile kalmıyor, ilişkideki vakit daha da azalıyor tabii. Artık iki kişilik plan yapamıyorsun. Çocuğa bağlı bir hayat başlıyor. Yok sayabileceğin, boş ver diyebileceğin, bugünlük ilgilenmeyelim diyeceğin bir şey değil bu. İlişkin evlilikten sonra ikinci sınavını vermeye başlıyor çocukla. Artık ilişkinizin bir ortağı oluyor. 

- Nasıl bir annesin? Biraz Ali Çınar ile ilişkini anlatır mısın?

Ya bu sorunun cevabını her anne sürekli düşünür. Hep iyi bir anne olmaya çalışıyoruz. Kararında, mantıklı, dengeli.Ama her zaman doğru olamıyorsun. Sabırlı, yeterli olamıyorsun. Sen de insansın, yoruluyorsun, bilmiyorsun,her gün öğreniyorsun. Hiç bilmediğin bir dili öğrenmek gibi, sürekli bir çaba gerektiriyor. Kibar, ahlaklı, saygılı, merhametli bir çocuk yetiştirmeye çalışıyorum. Varı, yoğu bilsin, büyüğü küçüğü bilsin, ne kadar şanslı olduğunu bilsin. İnsanı, hayvanı ,doğayı sevsin istiyorum. Her şeyi anlatmaya, göstermeye çalışıyorum. Onu fanusta koruyarak değil de, hayatın içine katarak büyütmeye çalışıyorum. Elimden geleni yapıyorum. Ama ne kadar doğru ne kadar yeterli bilemem.

Haberin Devamı

- Oğluna verdiğin en büyük nasihat ne?

Lütfen saygılı ol, sevgili ol oğlum. Herkese her şeye saygı duy.

- En karakteristik özelliğiniz nedir?

Sabır.

- Hayatta herkesin bir kırmızı çizgisi vardır, Burcu Kara’nın kırmızı çizgisi ve ya çizgileri nelerdir? 

Ailem ve gururum. 

- İlginç takıntılarınız var mı , var ise en önce çıkanı nedir?

Alışverişlerimde hep arka sıradakini alırım. Çok sinir bozucu. Denediğimi almam, yenisini rica ederim.

Haberin Devamı

'Birçok insanın kaderini, aile düzenini, hayat standardını belirliyor'

- Sektörde bir şeyi değiştirecek olsanız, bu ne olurdu?

Telif hakları. Dünyayla kıyaslandığında bizdeki haklar çok sınırlı

- Verilen emekler ve reyting canavarı dengesi hakkında yıllardır ekrana iş yapan bir oyuncu olarak neler söylemek istersiniz?

İyi ki dijital ortamlar geldi diyorum. Çünkü insan üstü bir emekle çalışıyor herkes yıllardır. Çalışma saatleri, tüm koşullar henüz oturmamışken birde o kadar emek vermene rağmen hayatında hiç görmediğin bir alet sizin emeğinizin karşılığını belirliyor. Birçok insanın kaderini, aile düzenini, hayat standardını belirliyor. Çok can sıkıcı. Beraber karar verilen bir işin riski de beraber paylaşılmalı bence. Tüm sektör çalışanları bir işe başladığında en azından ne kadar süre ne koşullarda çalışacağını bilmeli, hayatı hakkında bir plan yapabilmeli.

Burcu Kara: Affetmeyerek kimseyi kendime yük etmedim

- Günümüzde sosyal medya çok önemli ama sosyal medyada çoğunlukla birbirine sataşan insanlar popüler oluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Şimdi sosyal medyada daha önce magazinlerde böyle şeyler hep oluyor. Bu bir tarz ve seçim. Bununla yol alan ve kazanan çok insan var. Benim tarzım değil. O şekilde bir gündem hiç benlik değil. Ben sadece işime ve kendi yoluma bakarım.

- Bir önceki soruyla bağlantılı olarak asla affetmem dediğiniz kişiler var mı? 

Kimseyi affetmeyerek kendime yük etmedim şu ana kadar. Yok saymak, hiç yaşamamış farz edip hayatına bakmak daha bana göre.

- Ekranlarda görmeyi çok özledik sizi, var mı yeni projeleriniz?

İstediğim şeyler var. Bakalım ne zaman ne nasip olacak. Şu an sadece sağlıklı bir doğum ve sonraki sağlıklı ve normal günler için duacıyım. Sonrası beni daha da üretken ve çalışkan yapacak eminim.

5'TE 5 SORULAR

Netflix mi, Disney Plus mı? 

Şu anda vakitsizlikten hiçbiri :) Ancak Disney'in yeni işlerini çok merak ediyorum tabii.

'Haziran Gecesi' mi, 'Elveda Derken' mi?

İkisinin de bana kattığı çok farklı şeyler var. Ama beni insanlarla ilk tanıştıran işe daha duygusal bakıyorum tabii.

Dizi mi, film mi?

Film.

Yemek yapmak mı, yemek yemek mi?

Yemek yemek.

Parfüm mü, çanta mı? 

Çanta.