Cemal Günbaş

Cemal Günbaş

cemalgunbas21@gmail.com

Tüm Yazıları

ilk olarak bedeninizi ve kendinizi tanımanız lazım. Mesela, bir boy aynasının karşısına geçin, ilk vücudunuzu inceleyin ve doğru vücut ölçülerinizin yanında farklı tarz kıyafetlerinizi sırasıyla giyin. Zaten o anda beğendiğiniz ve vücudunuzla bütünleşen kıyafet sizi temsil ediyor demektir.

Renklerin büyüsüne de çok inanırım. Çünkü ne giyeceğimizi bilmeyerek o an ki psikolojimizle
hareket eder, giyeceğimiz kıyafetin rengine kadar kendimiz değil o an içinde bulunduğumuz ruh halimiz belirler. Mesela, çok şık olacaksınız diye abartmanıza gerek yok. Sade bile şık olabilirsiniz, yeter ki kendinizi sevin ve en önemlisi auranızı beslemeyi bilin.

Moda sadece kıyafetten oluşmuyor, tabii moda deyince de akla ilk kıyafet geliyor. Moda; ayakkabıdan tutun kullandığınız aksesuara kadar say say bitmez. Önemli olan hepsini harmanlayıp göze batmadan ayrı ayrı star parçalar oluşturmak. Örneğin, kıyafetinize uygun takılar bulup ,üstümüzde tek bir bölgede sergilemek inanın daha çok dikkati çeker. Ben tek elde tüm parmaklara takılan yüzüklere bayılıyorum veya boyunda karışık 2-3 tane ayna anda takılmış farklı kolyelere. Lakin aynı anda hem boyunda hem de bileklere veya parmaklara aksesuar ile doldurmak inanın göz yoruyor.

Haberin Devamı

Moda seni değil, sen modanı yönet


Modadan anlamak için oturup dergileri karıştırmak ya da internetten moda sayfalarına göz atmak birebir aynısını uygulamak değildir. Moda seni değil, sen modanı yöneteceksin! Tabi ki modaya göz atacaksınız her şeyden haberiniz olacak. Ancak en başta dediğim gibi, ilk önce kendimizi sevip vücudumuzu tanıyıp, ona göre kıyafetler ve aksesuarlar ile kendimizi ödüllendirmek olmalı.

Şık olacağım diye de korkmayın!

Biliyorum, çoğunuz çok dikkat çekmemek için marjinal ve abartı parçalar giyinmekten korkuyorsunuz. Korkmayın, moda cesurluktur, moda zaten dikkatleri üzerine çekmektir! Kendimden de örnek verecek olursam, kimine göre marjinal kimine göre feminen kimine göre cool olarak nitelendirilen tarzım yeri geldiğinde sokakta çok bakışa maruz kalıyor. Ancak bazen rahatsız olsam da hiç bir zaman umursamayıp modayı kendi üzerimde cesurca taşıyorum. Emin olun size de çok iyi gelecek.

Haberin Devamı

Özgürlük ve moda bir bütündür!

Son olarak, moda hakkında dikkatimi çeken bir kaç bilgiyi de sizlerle paylaşmak istiyorum.

Moda Hakkında Kısa Bilgiler;

*Modanın İtalyancada, “süslenme özentisi”, “değişiklik gereksinimi” ve “yaşama giren geçici yenilik” gibi anlamları vardır.

*Kıyafetlerdeki moda akımları, eski Roma'da ve Ortaçağ’da meydana gelen ekonomik veya sosyal değişimlerle ortaya çıkmıştır.

*First lady Jacqueline Kennedy, 1960'lı yılların başlarında resmi giyinme modasını başlatmıştır.

*Moda endüstrisi, modern çağın bir ürünüdür. 20. yüzyılın başında dikiş makinesi ve küresel kapitalizmin yükselişi, fabrika sistemlerinin artması gibi teknolojik gelişmeler mağazaları yaygınlaştırdı ve uygun fiyatlı ürünler ortaya çıktı. Bu da moda endüstrisini doğurdu.

*Giyilebilir teknoloji gibi gelişmeler, modada önemli bir trend haline geldi. Aygıtları şarj eden güneş panelleri ile yapılan kıyafetler, çevresel değişikliklere göre renk ve desen değiştirerek kullanıcı konforunu geliştiren akıllı kumaşlar gelecek moda akımları arasında gösteriliyor.